Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζουν τις μηνύσεις σε Δήμαρχο & Αντιδήμαρχο οι κάτοικοι της Λευκίμμης (video)

Δημοτικό Συμβούλιο
14 Αυγούστου 2018 / 07:44
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Θέλουμε απαντήσεις» επαναλάμβαναν σε όλους τους τόνους οι κάτοικοι της Λευκίμμης

στη μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ολοκληρώθηκε τελικά στις 3:30 τα ξημερώματα. Τα ερωτήματα αφορούσαν κυρίως το περιεχόμενο των δεμάτων, αλλά και τους σωρούς σκουπιδιών που φωτογράφησε ιδιώτης. Για το περιεχόμενο έχει εκδοθεί πόρισμα από το αρμόδιο κλιμάκιο, αλλά σύμφωνα με τον  αντιδήμαρχο Καθαριότητας το πόρισμα δεν είχε παραληφθεί, μέχρι την στιγμή που ξεκίνησε η συνεδρίαση.
Σύμφωνα και με τη δέσμευση του προεδρείου, στη συνεδρίαση δόθηκε ο λόγος σε όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων, αλλά και σε μεμονωμένους δημότες που είχαν ζητήσει να τοποθετηθούν. Σε πρώτο πλάνο οι φωτογραφίες  που έδειχναν  εναπόθεση χύδην σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ, όχι μόνον δεμάτων. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, πέρασαν από χέρι σε χέρι στο δημοτικό συμβούλιο και κατατέθηκαν και στον προεδρείο.

Εντάσεις

Δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι διαμαρτυρίες, αλλά αυτήν την φορά δεν οδήγησαν σε διάλυση του Δημοτικού συμβουλίου, απλά σε μια ολιγόλεπτη διακοπή ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Κοινός τόπος στις τοποθετήσεις των κατοίκων, ήταν ότι στη Λευκίμμη έχει συντελεστεί ένα έγκλημα με έναν ΧΥΤΑ που δεν έπρεπε ποτέ να έχει κατασκευαστεί, ούτε και να λειτουργήσει. Μίλησαν για την καταστροφή του περιβάλλοντος, τους κινδύνους σε βάρος της υγείας τους και τελικά για την οικονομική καταστροφή του τόπου.    
Ο γραμματέας του Συλλόγου "Αλεύχιμμον", στην τοποθέτησή του, ενημέρωσε ότι κατατέθηκε δεύτερη μήνυση στο Α.Τ. Λευκίμμης εναντίον Δημάρχου και Αντιδημάρχου Καθαριότητας  για υποβάθμιση περιβάλλοντος. Σε μια αποστροφή του λόγου του μάλιστα ο κ. Πανδής, διερωτήθηκε γιατί οι δύο τους δεν έχουν ακόμα συλληφθεί.



Η απάντηση του Δημάρχου, ήταν ότι δεν γνωρίζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν εκεί τα χύδην σκουπίδια, εφόσον ο εργολάβος ελέγχεται για αυτά που μεταφέρει, περνώντας μάλιστα και από αστυνομικούς ελέγχους. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για κάποια δέματα που έχουν ανοίξει. Ωστόσο ισχυρίστηκε ότι το ζήτημα θα διερευνηθεί από το επόμενο πρωί κιόλας.



Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Έρευνας για την αρχαία Λευκίμμη κ. Πανδή, ενημέρωσε το Σώμα ότι επίσης κατέθεσε μήνυση κατά του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου για προσωπικές  σωματικές και ψυχικές βλάβες, κομίζοντας μάλιστα μια παγίδα γεμάτη έντομα για να αποδείξει το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, μετά την εναπόθεση δεματοποιημένων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ.  


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.