Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καυγάς για τα λιμενικά τέλη στην Επιτροπή Νησιωτικής Πολιτικής (video)

αύξηση λιμενικών τελών
08 Αυγούστου 2018 / 11:35
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας Ανδρέας Νταής και ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μοναδικό θέμα την αύξηση των λιμενικών τελών συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης η Επιτροπή Νησιωτικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρου Γαλιατσάτου. Εκτός των μελών, στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας Ανδρέας Νταής και ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης.

Για την αύξηση αυτή έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα οι «Κερκυραϊκές Γραμμές», η Επιτροπή Νησιωτικότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η ΝΟΔΕ ΝΔ Κέρκυρας και ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA).

Σημειώνεται ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας δεν είναι το μόνο που πήρε την απόφαση να αυξήσει τα τέλη. Την ίδια απόφαση έχει πάρει και ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας και μάλιστα τα ποσά αυξάνονται αντίστοιχα. Ωστόσο ο πρόεδρος του Ο.Λ.ΚΕ. Σπύρος Στεφανίδης δεν είχε κληθεί στη συνεδρίαση.
Ο πρόεδρος του Ο.Λ.ΗΓ. Ανδρέας Νταής, κάτω από την πίεση των φορέων της Κέρκυρας, οι οποίοι θίγονται άμεσα με τις νέες αυξήσεις, δεσμεύθηκε  ότι θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. την μείωση των τελών, κρατώντας όμως την ίδια μεθοδολογία, δηλαδή με ονομαστικό ποσό. Οι αυξήσεις αποφασίστηκαν, όπως λέει ο πρόεδρος του Ο.Λ.ΗΓ., για να ελεγχθούν οι περιπτώσεις διαφυγόντων κερδών.   


 
Ο βουλευτής Κώστας Παυλίδης που ήταν παρών στη συνεδρίαση, δήλωσε πάντως ότι οι τιμολογήσεις θα πρέπει να οριστούν με νομοθετικό πλαίσιο κεντρικά από το Υπουργείο Ναυτιλίας, δεν γίνεται να αποφασίζονται αυθαίρετα. Μιλώντας στο enimerosi.com ο Κώστας Παυλίδης λέει «Η δική μου γνώμη είναι ότι  πρέπει να πάμε στο Υπουργείο και να κουβεντιάσουμε μια ενιαία πολιτική και ένα τρόπο ελέγχου του κύκλου εργασιών στο Λιμάνι. Εγω καταλαβαίνω το δικαίωμα του πρόεδρου κάθε λιμανιού να έχει έλεγχο στον κύκλο εργασιών του, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι σε βάρος του καταναλωτή». 



Προς το παρόν το ΦΕΚ για την αύξηση των λιμενικών τελών έχει εκδοθεί τόσο για την Ηγουμενίτσα, όσο και για την Κέρκυρα. Εάν αποφασιστούν μειώσεις θα πρέπει και αυτές να ισχύσουν μετά από την έκδοση νέου ΦΕΚ. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.