Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διίστανται οι εκτιμήσεις για την παραμονή των ΜΑΤ στην Λευκίμμη

δήμος
03 Αυγούστου 2018 / 11:02
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να μην βγήκε λευκός καπνός από την καμινάδα του Μαράσλειου το μεσημέρι της Παρασκευής, βγήκε όμως ο Σπ. Ασπιώτης μάλλον χαρίεις από το γραφείο του δημάρχου ύστερα από πολύωρη συζήτηση εκεί με τον Κ. Νικολούζο.

Εκείνος έκανε γνωστό στο enimerosi.com ότι δεν έκανε εντέλει αποδεκτή την παραίτηση του Ασπιώτη από τον Δήμο κι έτσι διατηρεί τη θέση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος έχει την υψηλή επιστασία του αναθεωρημένου σχεδίου για την αποκομιδή των απορριμμάτων, έτσι όπως αυτό εγκρίθηκε προσφάτως από το δημοτικό συμβούλιο.
 
Η μεταφορά ολοκληρώνεται
 
Όσον αφορά στην λειτουργία των ΧΥΤΑ σε Τεμπλόνι και Λευκίμμη, γίνεται αρμοδίως γνωστό ότι συμφώνως με τα ζυγολόγια στο Τεμπλόνι ολοκληρώνεται τα προσεχή 24ωρα η μεταφορά έως οκτώ χιλ. τόνων δεματοποιημένων σκουπιδιών στην Λευκίμμη, έτσι όπως τουλάχιστον επιβάλλεται ως όριο από την σχετική απόφαση του ΣτΕ με την ισχύ της προσωρινής άδειας λειτουργίας της εγκατάστασης.
 
Τι θα απογένει με τα ΜΑΤ
 
Άγνωστο εξακολουθεί να παραμένει αν και πότε θα αλλάξει κάτι με το επιχειρησιακό σχέδιο, με το οποίο έχει επιβληθεί ο αποκλεισμός τμήματος του περιφερειακού δρόμου ενώ εξακολουθεί περιορισμένη και υπό όρους η πρόσβαση σε περιοχή γύρω από τον ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ, γεγονός που προκαλεί και τις συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων.
 
Ας φύγουν! Αμ δε!
 
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη δημοτική Αρχή, ο τερματισμός για την ώρα της μεταφοράς δεμάτων στα Μεσοράχια, είναι να δυνατόν να έχει ως συνέπεια την απελευθέρωση της κυκλοφορίας καθ' όλον το μήκος του περιφερειακού δρόμου και ίσως τον περιορισμό της αστυνομικής δύναμης εκεί. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάτι τέτοιο δεν έχει, τουλάχιστον ακόμα, (συ)ζητηθεί. Η παρουσία των ΜΑΤ έχει να κάνει με την φύλαξη της δημόσιας περιουσίας, η οποία έγινε στόχος βανδαλισμών επανειλημμένα. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εκκρεμεί η αποκατάσταση των ζημιών και η αναβάθμιση και αδειοδότηση της εγκατάστασης ως ΧΥΤΥ, γεγονός που υπολογίζεται να συμβεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων συναρτάται με αυτές τις εξελίξεις.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.