Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θ. Γαλιατσάτος για Α.Τ. Λευκίμμης: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
02 Αυγούστου 2018 / 13:12

Δημόσια διασπορά fake news καταλογίζει στον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων

Με δελτίο τύπου απαντά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων σε όσους του επιρρίπτουν ευθύνες ια τη λειτουργία του νέου Α.Τ. Νότιας Κέρκυρας: 

«Είναι απολύτως γνωστό σε εμάς από που εκπορεύεται και τι στόχους προσπαθεί να εκπληρώσει η επίθεση που δεχόμαστε για τη δήθεν επιλογή μας στην απομάκρυνση του Α.Τ. Λευκίμμης Κέρκυρας.
Μια επίθεση που στηρίζεται αποκλειστικά σε επιδιώξεις,  μικροπολιτικές και ανοίκειες, προσώπων που επιλέγουν να συνδέουν την παρουσία τους στη δημόσια ζωή του τόπου στηριζόμενοι σε fake news.
Ευτυχώς για τα νησιά μας δεν είναι πολλοί.
 
Κι εξηγούμαστε:
Με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 7/2017 (ΦΕΚ 14/Α/9-2-2017) περί “Αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας”, μετά από γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και κατόπιν προτάσεων των Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, αποφασίστηκε -μεταξύ άλλων- η λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Κέρκυρας με έδρα τη δημοτική ενότητα Μελιτειέων Κέρκυρας (κεφάλαιο Δ, άρθρο 42). 
Συνεπώς δεν είναι επιλογή του Περιφερειάρχη ή της Περιφερειακής Αρχής η λειτουργία του εν λόγω Αστυνομικού Τμήματος αλλά της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου.
 
 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κλήθηκε να συνδράμει στην πραγματοποίηση των απαιτούμενων εργασιών για δημιουργία χώρου στέγασης των αστυνομικών υπαλλήλων, σε κτίριο επιλογής της Αστυνομίας. Στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας και στήριξης σε όλες τις κοινωνικές και εργατικές δυνάμεις των νησιών μας και της συνεργασίας με τους φορείς του τόπου, κρίναμε σκόπιμο να διαθέσουμε 140.000 ευρώ από τα χρήματα της ΠΙΝ, χρηματοδοτώντας εργασίες διαμόρφωσης γραφειακών και άλλων χώρων, επισκευές και προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, προκειμένου αφενός οι αστυνομικοί υπάλληλοι να εργάζονται σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες και αφετέρου ενισχύοντας το αίσθημα ασφαλείας βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ.    
 
Η επιμονή του προέδρου των Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας να επιρρίπτει ευθύνες στον Περιφερειάρχη για τη λειτουργία του νέου Α.Τ. Νότιας Κέρκυρας προκαλεί απορία: Τάχα δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκει η απόφαση ή εσκεμμένα παραπληροφορεί; Τάχα δεν μπορεί ή δεν επιθυμεί να βάλλει κατά του υπουργείου του και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόφαση αυτή; Τάχα αρμόζει σε έναν ένστολο λειτουργό -που μάλιστα εκπροσωπεί δεκάδες συναδέλφους του- η εν γνώσει του, επίμονη δημόσια διασπορά fake news; Τάχα δεν επιθυμεί την εργασιακή αξιοπρέπεια των συναδέλφων του και ψέγει την ΠΙΝ που σπεύδει να σταθεί αρωγός στην παροχή καλύτερων συνθηκών εργασίας;
 
Κι υπάρχουν κι άλλοι. Εκείνοι που τάχα δεν επιθυμούν τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη και έχουν συναρτήσει όλη τη δημόσια παρουσία τους από την καταγγελτική ρητορική εναντίον τους. Και δρουν αναλόγως, με επιλεκτικούς αφορισμούς όταν τα ΜΑΤ βρίσκονται στη Λευκίμμη και επιλεκτική αδιαφορία όταν απωθούν συνδικαλιστές της εκπαίδευσης στην Κεφαλονιά. Είναι εκείνοι που παρά την αναφυλαξία που δηλώνουν ότι έχουν για τις αστυνομικές δυνάμεις, αίφνης αποκαλύφθηκαν ως διαπρύσιοι κήρυκες της αναγκαιότητας παραμονής (συνεπώς και λειτουργίας) του Α.Τ. Λευκίμμης.
 
Και για να τελειώνουμε. Η ΠΙΝ επιθυμεί να σταθεί στο πλευρό των αστυνομικών υπαλλήλων, όπου κι αν οριστεί η έδρα της εργασίας τους. Αν ο χώρος που θα επιλέξει το αρμόδιο υπουργείο είναι η Λευκίμμη, ευχαρίστως να σπεύσουμε να συνδράμουμε. Το πράξαμε και στο παρελθόν με παροχή οχημάτων και υλικοτεχνικής βοήθειας, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε και στο μέλλον, όπως ακριβώς κάνουμε για όλες τις κοινωνικές και εργατικές δυνάμεις, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις.
 
Άλλωστε εμείς υπηρετούμε πιστά το ρόλο που μας έταξε ο λαός των Ιονίων Νήσων, χωρίς αποκλεισμούς και εκδικητικότητα.
Αφήνουμε αυτό το ρόλο σε εκείνους που αρέσκονται σε διαδρομισμούς, κλειστές παρέες και μακιαβελικές τακτικές.
Δυστυχώς για εκείνους, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».