Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Όλοι μαζί για την Κέρκυρα» την Κυριακή στο ιστορικό κέντρο

καθαρισμός
01 Αυγούστου 2018 / 11:15

Την Κυριακή πολύ νωρίς το πρωί ραντεβού στον νέο Πεζόδρομο της Ευγ. Βουλγάρεως

Για τρίτη χρονιά η πρωτοβουλία εθελοντών "Όλοι μαζί για την Κέρκυρα" θα κάνει εξόρμηση στο ιστορικό κέντρο για καθαρισμό.

Η ανακοίνωση - κάλεσμα

Την Κυριακή (05.08.2018) να καθαρίσουμε το ιστορικό κέντρο και όχι μόνον.
Επιδεικνύουμε με υπερηφάνια το ιστορικό κέντρο της πόλης μας στους επισκέπτες κάθε μέρα, κάθε χρόνο και ιδίως τον Αύγουστο, που είναι ο υψηλός μήνας τουρισμού. Δεν παραλείπουμε όμως να το απολαμβάνουμε και εμείς οι ίδιοι οι Κερκυραίοι.
«Ας το καθαρίσουμε λοιπόν» έπεσε η ιδέα από τον Σπύρο Λαμάκια και τον Λάκη Βραχλιώτη, δύο από τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα». 
Αποφασίσαμε λοιπόν, με συνοπτικές διαδικασίες και ταχύτητα. Την Κυριακή (05.08.2018) πολύ πρωί από τις 5.30-6.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ. να καθαρίσουμε με πλυστικά μηχανήματα το ιστορικό κέντρο και όχι μόνον. Δεν ισχυριζόμαστε ότι με μία φορά, με μία δράση, θα λυθεί το πρόβλημα. Είναι μια αρχή όμως, μια εικόνα λειτουργική και ευχάριστη, που μπορεί να προκαλέσει την διάθεση και σε άλλους συμπολίτες μας να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να συμβάλλουν ενεργά για την ποιότητα ζωής όλων μας.

Η δράση θα γίνει με την συνεργασία των δομών του δήμου και την υποστήριξη των ακόλουθων φορέων:
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΟΕΒΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΟΕΤΚΚ (Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας)
AOCTA (Σύνδεσμος ταξιδιωτικών πρακτόρων Κέρκυρας).

Υ.Γ. Ανάλογες δράσεις είχαμε κάνει και το 2016 και το 2017, την ίδια ακριβώς εποχή με τους ίδιους συνεργάτες. Φέτος προστέθηκαν μερικοί ακόμα. Του χρόνου ας είναι ακόμα περισσότεροι.
ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: στον πεζόδρομο Ευγ. Βουλγάρεως και Σταματίου Δεσύλλα.