Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα παραίτηση από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Αλεξάνδρα Μεταλλινού
01 Αυγούστου 2018 / 10:02

Παρελθόν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ η Αλεξάνδρα Μεταλλινού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Αλ. Μεταλλινού ενημέρωσε για την απόφασή της να παραιτηθεί μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook.
Όπως αναφέρει στην ανάρτηση «Υποβάλλω την παραίτησή μου από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας. Περιμένω τόσον καιρό να στηλιτευθεί και να καταδικαστεί το γεγονός ότι ο Δήμαρχος που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταθέσει το 2016 έναν σωστό φάκελο και να ξεκινήσει το εργοστάσιο ανακύκλωσης.
Στη συνεδρίαση της 30/7/2018 ο Συντονιστής ζήτησε να αποχωρήσουν απο το κόμμα οι Νίκος Γκούσης και Ανδρέας Πανδής, με αιτιολογικό ό,τι είπαν έκαναν κλπ. Τέθηκε σε ψηφοφορία και απετράπη. Αυτοί που δεν τήρησαν όσα συμφωνήσαμε προεκλογικά ερωτώ, δεν ενήργησαν εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ;

Η συνείδησή μου υπαγορεύει ΠΡΩΤΑ να δικάζονται οι υπαίτιοι που με αμέλεια η άλλες ενέργειες έφεραν το νησί σε αυτή την άθλια κατάσταση και στη συνέχεια όσοι εξ αιτίας αυτού του γεγονότος ξεσπάθωσαν, μίλησαν, φώναξαν και άλλα πολλά. Όσες φορές το είπα η απάντηση ήταν “δεν θέλει η Αθήνα”. Δεν θα περιμένω να έλθουν αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του Νίκου Γκούση και του Ανδρέα Πανδή, θα παραιτηθώ πριν αναγκαστώ να ψηφίσω να φύγουν από το κόμμα.

Η συνείδησή μου θα ήταν εντάξει εάν είχα το ίδιο ζήτημα με εκείνους που έφεραν το νησί σε τέτοια κατάσταση ΠΡΩΤΑ. Είναι η πρώτη φορά που διαφωνώ με τον Συντονιστή Τάσο Τόμπρο μετά από πολλά χρόνια άριστης και εποικοδομητικής συνεργασίας, αλλά θέλω να κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου και δεν αντέχω αυτή την ψυχική πίεση. Μέσα μου η μάχη είναι σκληρή και ανηλεής. Με έφερε σε αδιέξοδο που δεν γίνεται να σηκώσω. Δεν παραιτούμαι από την ΝΕΡΙΚΙ, αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος Γιάννης Στρατηγός της Δημοτικής Κοινότητας Κερκυραίων με τίμησε ορίζοντάς με Αναπληρώτρια Πρόεδρο και δεν βλέπω τον λόγο να αποποιηθώ το αξίωμα, να το αποποιηθούν όσοι ενήργησαν εις βάρος της πόλης όχι εγώ. Εάν το Αθηνοκεντρικό κράτος μας επιβάλλει τις απόψεις του εγώ είμαι ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ, όπου δεν συμφωνώ αποχωρώ, το κούτελό μου θα το κρατήσω καθαρό
».

Σε συμπληρωματική της ανάρτηση διευκρινίζει «Να συμπληρώσω για την ακρίβεια, ότι η απόφαση για την αποπομπή Γκούση και Πανδή ήταν ομόφωνη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και όχι προσωπική του Τάσου Τόμπρου, θεωρώ ότι πρέπει να το αναφέρω και να το τονίσω, σεβόμενη την μακρά μας παραγωγική και εποικοδομητική συνεργασία. Επαναλαμβάνω, η βασική μου διαφωνία είναι ότι ξεκινάμε από την αρχή και όχι από τη μέση, και απευθύνομαι προς το όργανο που έκρινε έτσι και όχι προσωπικά σε κάποιον».