Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Τεμπλονίου: «Έτσι βαράνε; Έτσι θα χορέψουμε!»

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
18 Ιουλίου 2018 / 14:46
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Βαθαίνει η κρίση των σκουπιδιών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να τραβήξει το σκοινί προτίθεται ο Σύλλογος Τεμπλονίου, μετά και την υποβολή μήνυσης από τον Σύνδεσμο Καθαριότητας κατά της προέδρου Μ. Παπανικολοπούλου και της αν. γραμματέως Λ. Κολάγγη. Η μήνυση έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης, αφού είχε προηγηθεί παράνομη είσοδος των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου στο χώρο του ΧΥΤΑ και προσαγωγή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

Τα επτά μέλη της διοίκησης του Συλλόγου αποφάσισαν να μπουν μέσα για να διαπιστώσουν αν αληθεύουν οι πληροφορίες που είχαν ότι ο Σύνδεσμος Καθαριότητας ρίχνει σκουπίδια πίσω από τα κύτταρα, σε σημείο που δεν είναι εμφανές. «Στον χώρο του κομπόστ, γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό, ότι έχει σχηματιστεί ένα τέταρτο βουνό», λέει η πρόεδρος. Έτσι κι αλλιώς οι υπερπτήσεις του drone δίνουν αδιάψευστες εικόνες. Υπήρχαν όμως πληροφορίες από άλλους κατοίκους ότι εκτός από τον χώρο του κομπόστ, πέφτουν σκουπίδια και σε χώρο πίσω από τα κύτταρα, τα οποία έχουν κλείσει και με διοικητική πράξη.

«Ζητήσαμε από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας να μας επιτραπεί η είσοδος, αλλά δεν βρήκαμε ανταπόκριση. Μπήκαμε στα ΧΥΤΑ από το μισάνοιχτο πορτόνι και μιλήσαμε και στον φύλακα, ζητώντας του να ειδοποιήσει τον προϊστάμενό του. Δεν μπήκαμε σαν κλέφτες, θα μπορούσαμε να μπουμε από οπουδήποτε, έτσι κι αλλιώς δεν είναι περιφραγμένος ο χώρος. Διαπιστώσαμε ότι δεν είχαν πέσει σκουπίδια πίσω από τα κύτταρα, αλλά η παρανομία στο χώρο του κομπόστ είναι ξεκάθαρη».

Η Μάγδα Παπανικολοπούλου εξέφρασε την πρόθεση να υποβάλει μήνυση στο Σύνδεσμο Καθαριότητας και στον Δήμο Κέρκυρας για παραβίαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη φορά που έγινε αυτό, στις 20 Μαΐου 2018, το Δικαστήριο καταδίκασε Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο και επι της ουσίας απαγόρευσε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στο ΧΥΤΑ εκτός αυτής του  δεματοποιητή. «Από τη στιγμή που κλείσανε τα τρία κύτταρα, ξέραμε πάρα πολύ καλά ότι τα σκουπίδια συσσωρεύονται  δίπλα στο δεματοποιητή και δείξαμε ανοχή».

Προβληματίζει ωστόσο το γεγονός ότι η μήνυση του Συνδέσμου Καθαριότητας στρέφεται κατά της ίδιας, η οποία είναι πρόεδρος και κατά της Λαμπρινής Κολάγγη, η οποία είναι αναπληρώτρια γραμματέας του συλλόγου. «Είναι απορίας άξιον γιατί στρέφονται εναντίον δύο συγκεκριμένων ατόμων! Αφού στο ΧΥΤΑ μπήκε όλο το δ.σ., συνολικά επτά άτομα. Θα μπορούσαν έστω να μηνύσουν μόνον εμένα, αφού εγώ εκπροσωπώ το Σύλλογο!»
Μιλώντας στο enimerosi.com, η Μάγδα Παπανικολοπούλου λέει ότι πριν καταφύγουν σε νομικές ενέργειες, καταρχήν θα ενημερωθούν από τους νομικούς συμβούλους τους και εκτιμά ότι οφείλει επίσης να ενημερώσει και την εισαγγελέα Μ. Τατάκη.

Καταλήγοντας, αναφέρει «δυστυχώς η παρούσα δημοτικη αρχή ακολούθησε την πεπατημένη, όπως όλες οι προηγούμενες αυτοδιοικητικές αρχές. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε σκουπίδια στο Τεμπλόνι, στη Λευκίμμη, στους δρόμους και πόλεμο με τα ΜΑΤ. Θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της εξ ολοκλήρου. Για αυτήν την κατάσταση δεν φταίει το Τεμπλόνι και η Λευκίμμη. Έτσι βαράνε, έτσι θα χορεύουμε».
      

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.