Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα ΜΑΤ & τα σκουπίδια της Κέρκυρας στην βρετανική Telegraph

σκουπίδια
17 Ιουλίου 2018 / 08:31

ΛΟΝΔΙΝΟ. Εκτενές άρθρο στην ενότητα Travel φιλοξενεί το site της βρετανικής εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας Telegraph.

Το υπογράφει η Αναστασία Μίαρη, και συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει τεράστιους όγκους απορριμμάτων σε παραλίες και δρόμους. 
Το άρθρο με τίτλο «Επέμβαση των MAT στην Κέρκυρα, καθώς κλιμακώνεται η κρίση των σκουπιδιών» περιγράφει το αδιέξοδο στη διαχείριση απορριμμάτων των τελευταίων ετών, και εστιάζει στις παρανομίες του ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Αποδίδει με μελανά χρώματα την εικόνα του νησιού και μιλά για τρομοκρατία τουριστών και πολιτών μετά την έλευση δυνάμεων των ΜΑΤ.

Μεταξύ άλλων φιλοξενεί μαρτυρία 19χρονης τουρίστριας από το Leeds της Αγγλίας η οποία λέει «Πηγαίνοντας προς τον Κάβο την νύχτα, οδηγηθήκαμε σε παράκαμψη από την αστυνομία, η οποία ήταν πραγματικά τρομακτική και ο ταξιτζής δεν ήξερε πού πηγαίνει. Είπε ότι έπρεπε να κάνουμε μια άλλη διαδρομή στον Κάβο, επειδή ο στρατός ήταν εδώ. Ήταν σίγουρα αποτρετικό και όχι ένα χαλαρό ξεκίνημα για διακοπες».

Το άρθρο φιλοξενεί επίσης δήλωση της βρετανίδας συζύγου του γραμματέα του Αλεύχιμμου Γιάννη Πανδή, η οποία  λέει “Η μυστική αστυνομία πήρε την κόρη μας από την αυλή του σπιτιού μας και την έβαλαν σε ένα κελί όλη την νύχτα, χωρίς άλλη δικαιολογία, εκτός του ότι ήταν η κόρη του Γιάννη του Πανδή. Επέμεναν να πάμε να τη δούμε κλειδωμένη στο κελί, γι' αυτό και γνωρίζουμε ότι το κίνητρό τους ήταν να μας απειλήσουν»!


Δείτε το άρθρο της Telegraph εδώ