Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέος θρίαμβος για την Παιδική Χορωδία Κέρκυρας στη Βιέννη

Παιδική Χορωδία Κέρκυρας
08 Ιουλίου 2018 / 07:33

ΒΙΕΝΝΗ. Μια πραγματικά σπουδαία διεθνή διάκριση απέσπασε η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας, συμμετέχοντας στο 12ο Summa Cum Laude International Youth Music Festival στη Βιέννη.

Πιο συγκεκριμένα, στο διαγωνιστικό σκέλος για χορωδίες του διεθνούς αυτού φεστιβάλ, που έλαβε χώρα στη φημισμένη αίθουσα Musikverein το Σάββατο 7 Ιουλίου, κατέκτησε ένα από τα τρία αριστεία της διοργάνωσης για την εξαιρετική επίδοσή της (outstanding success), διαγωνιζόμενη στην κατηγορία Treble Choirs. Για την ιστορία, οι άλλες δύο χορωδίες που απέσπασαν αριστείο ήταν η Klarup Pigekor Choir και η St. Mary’s Pro-Cathedral Girls’ Choir. Την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν εννέα  διακεκριμένοι μαέστροι από διάφορες χώρες. Την επιτυχημένη παρουσία της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας στην αυστριακή πρωτεύουσα συμπληρώνουν οι συναυλίες της στο Musiktheatre  και  στο Haus der  Musik  στις 8 και 9η Ιουλίου, αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο gala των νικητών του φεστιβάλ, η κερκυραϊκή χορωδία ερμήνευσε το Κορτσόπον λάλ’ με, του Δημήτρη Μηνακάκη, ενώ από κοινού με soloists από τις υπόλοιπες διαγωνισθείσες παιδικές και νεανικές χορωδίες που προέρχονταν από διάφορες χώρες του κόσμου, είχε συμμετοχή και στον ύμνο του Summa Cum Laude International Youth Music Festival, με την χορωδό Αγγελική Παναγιώτου. Στην άξια ολόθερμων συγχαρητηρίων προσπάθειά της αυτή, η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας εκπροσωπήθηκε στη Βιέννη από 42 νεαρούς χορωδούς, υπό την διεύθυνση της Χριστίνας Καλλιαρίδου και την πιανιστική συνοδεία της Άννας Αλβίζου. Επισημαίνεται πως επρόκειτο για την πρώτη συμμετοχή ελληνικής χορωδίας στο Summa Cum Laude International Youth Music Festival.

9η Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδίας

Πριν την αναχώρησή της για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας συμμετείχε (δίνοντας συναυλία την Τετάρτη 4 Ιουλίου) και στην 9η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Παιδικής - Νεανικής Χορωδίας που διοργάνωσε το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου το διάστημα 1-7 Ιουλίου, με επιστημονική υπεύθυνη την Μιράντα Καλδή. Προσκεκλημένος διδάσκων για φέτος ήταν ο Ιάπωνας μουσικοπαιδαγωγός Joshihisa-Matthias Kinoshita, μαέστρος και καθηγητή του Πανεπιστημίου Bundesakademie für Musikalische Jugendbildung του Trossingen. Πέραν της Χορωδίας Κέρκυρας στη φετινή Θερινή Ακαδημία συμμετείχαν επίσης η Παιδική-Νεανική Χορωδία του Ωδείου Έδεσσας (με συναυλία στις 3 Ιουλίου) και η Παιδική Χορωδία της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών (με συναυλία στις 2 Ιουλίου), η οποία ήταν και η εργαστηριακή χορωδία για τα σεμινάρια και τα λοιπά μαθήματα της Ακαδημίας. Η τελική συναυλία με την χορωδία των συμμετεχόντων σπουδαστών και την Παιδική Χορωδία της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών (προετοιμασία: Αρετούσα Νικολοπούλου), πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Ιουλίου στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό (Duomo). Και φέτος η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδία στέφθηκε με επιτυχία, καθώς συγκέντρωσε στην Κέρκυρα δεκάδες συμμετέχοντες από πολλά μέρη της Ελλάδας.
 
Συγχαρητήρια της Διοίκησης

Το διοικητικό Συμβούλιο της Χορωδίας Κέρκυρας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στη Μαέστρο Χριστίνα Καλλιαρίδου, στην Πιανίστα Αννα Αλβίζου και σε όλα τα Μέλη της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας για την μεγάλη επιτυχία τους, που μας έκανε όλους υπερήφανους και τίμησαν την Κέρκυρα και την Ελλάδα στην "πρωτεύουσα" της Μουσικής στην Ευρώπη. Τους ευχόμαστε και άλλες επιτυχίες και υγεία και πρόοδο στη ζωή τους.