Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τον υφ. Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιό συναντήθηκε το ΔΣ του ΝΑΟΚ

ΝΑΟΚ
04 Ιουλίου 2018 / 11:55

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση στη Βουλή με τον Υφ. Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό είχε η διοίκηση του ΝΑΟΚ με τον πρόεδρο του, Τηλέμαχο Γαβαλά και το γραμματέα του Δ.Σ. Άκη Παυλογιάνννη.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι βουλευτές Κέρκυρας Κώστας Παυλίδης και Φωτεινή Βάκη.
 
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διαδικασία αποχαρακτηρισμού και της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου εκτός λιμενικής δράσης ΟΛΚΕ. Έγινε ενημέρωση για την ολοκλήρωση της χάραξης των ζωνών αιγιαλού και παραλίας του μετώπου αυτού και η διαδικασία βρίσκεται στην τελική φάση έγκρισης από την αποκεντρωμένη περιφέρεια και της δημοσίευσης της συγκεκριμένης πράξης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
 
Στη συνέχεια, ο φάκελος της παραχώρησης θα αποσταλεί στο Υπ. Νησιωτικής Πολιτικής για την πράξη αποχαρακτηρισμού καθώς και στα αρμόδια Υπ.  Οικονομικών και Εσωτερικών για την τελική πράξη παραχώρησης του παραλιακού μετώπου στο Δήμο της Κέρκυρας.                    

 Ο κ. Σαντορινιός επιβεβαίωσε την πολιτική πρόθεση του Υπουργείου να αποχαρακτηρίσει το σύνολο του παραλιακού μετώπου εκτός λιμενικής δράσης ΟΛΚΕ – και την θέση που αφορά τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ- και παράλληλα δεσμεύτηκε με την παραλαβή από το Υπουργείο του φακέλου, να κινήσει γρήγορα τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα ο αποχαρακτηρισμός της συγκεκριμένης περιοχής.