Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ευαγγελία Ράντου νέα πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας

ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας
01 Ιουλίου 2018 / 06:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ευαγγελία Ράντου είναι η νέα Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, μετά την πρόσφατη παραίτηση του Στέφανου Κυπριώτη.

Επίσης προστέθηκαν δύο μέλη του Δ.Σ. μετά τις παραιτήσεις που είχαν υποβληθεί, αυτές του Μάνου Ράπτη και της Λιάνας Τσιρίδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ευαγγελία Ράντου
Μέλη:

- Γιάννης Κρητικός
- Ροζαλία Αδαμοπούλου
- Σταμάτης Απέργης
- Μερόπη Υδραίου
- Παντελής Κοντός
- Σωτήρης Μπουχάγιαρ

Η Ευαγγελία Ράντου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης. Έχει συνεργαστεί με ομάδες Χορού στην Ελλάδα & το εξωτερικό συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο.
Από το 2003 συνεργάζεται με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου ως χορεύτρια και βοηθός χορογράφου. 
Ήταν μέλος της χορογραφικής ομάδας στις τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Παπαϊωάννου, ενώ καθήλωσε ως πρωταγωνίστρια στο έργο του "Μήδεια 2"

Επίσης έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, "Κινέττα", καθώς και στις ταινίες, "Attenberg", "The Capsule" & την μικρού μήκους "24 frames per second" της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγκάρη.

Από το 2005 συνεργάζεται με την χορογράφο Alexandra Waierstall ως χορεύτρια και βοηθός χορογράφου, στο Tanzhaus στο Dusseldorf της Γερμανίας. Υπήρξε φιλοξενούμενη καλλιτέχνης επί 2 συνεχόμενα έτη του Watermill Center στη Νέα Υόρκη, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Robert Wilson

Στην Κέρκυρα έχει δημιουργήσει με την αδελφή της Μαίρη Ράντου, το Garage Performing Arts Center, το οποίο έχει ήδη κλείσει πέντε χρόνια παρουσίας στο χώρο του Σύγχρονου Χορού στο νησί.