Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος: Δώσατε άδεια για χωματερή!

ΧΥΤΑ Λευκίμμης
29 Ιουνίου 2018 / 16:19

Η επιστολή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας προς προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης

Κύριοι Υπουργοί, μας έχουν δημιουργηθεί ερωτηματικά σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης και εναπόθεσης απορριμμάτων που πλήττει το νησί της Κέρκυρας.

Γνωρίζουμε ότι κυρίως υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση είναι η τοπική αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών, με αποκορύφωση το αδιέξοδο που υπάρχει σήμερα.
 Όμως το Υπουργείο Περιβάλλοντος  έδωσε άδεια για εναπόθεση σύμμεικτων αποβλήτων στη Λευκίμμη, σε χώρο που δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή. Η άδεια είναι προσωρινή για ένα έτος, με τη δυνατότητα να ισχύσει για ένα ακόμη έτος, αυτό σημαίνει πως επί δύο έτη θα λειτουργεί χωματερή χωρίς να τηρείται κανένας περιβαλλοντικός και υγειονομικός όρος θέτοντας σε κίνδυνο το έδαφος, το νερό τον αέρα και την υγεία των κατοίκων.
Το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε διμοιρίες ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων που διαμαρτύρονται για το αυτονόητο, για την υγεία των παιδιών τους και τη δική τους.
Ενημερώνουμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι υπάρχουν πολίτες που δικάζονται για τον αγώνα υπεράσπισης του δικαιώματος για ποιοτικό επίπεδο ζωής, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο έχει γίνει σύνηθες προς παραδειγματισμό όσων δεν «κάθονται καλά».

Με ενδιαφέρον αναμένουμε ενημέρωση σχετικά με  τις προτιθέμενες  εκ μέρους σας ενέργειες για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων προβλημάτων.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Η Πρόεδρος,                                              Η Γραμματέας.
Βέρα Κορωνάκη                                         Βούλα Μπούκα