Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξέσπασμα Μητροπολίτη Νεκτάριου για τα εθνικά θέματα

Μεκοδονικό
24 Ιουνίου 2018 / 19:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αιχμηρός για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική, εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων,

κατά τη διάρκεια του λόγου του το απόγευμα του Σαββάτου 23 Ιουνίου 2018,  που χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό για τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, στο ομώνυμο χωριό της μέσης Κέρκυρας.

Αναφερόμενος ο κ. Νεκτάριος στη σημερινή εποχή τόνισε ότι «οι συνειδήσεις μας δυστυχώς είναι κοιμώμενες. Σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας λείπει το αγωνιστικό πνεύμα κατά της αμαρτίας και κατά του πειρασμού. Δεχόμαστε, σε πολλές περιπτώσεις αδιαμαρτύρητα, όσα αντίθεα, ανθελληνικά και ανήθικα νομοθετούν οι κρατούντες της πατρίδος μας. Και ο πλέον αδαής βλέπει να βάλλεται η Ελλάδα σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα και να υλοποιείται με τον τρόπο αυτό το σκοτεινό σχέδιο των εχθρών της πατρίδος μας. Μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να θεωρούνται οι επιθέσεις κατά της Εκκλησίας, η αλλοίωση της θρησκευτικής αγωγής των νέων Ελλήνων, η διαστρέβλωση της ιστορίας μας, ο ηθικός βόρβορος που έφθασε στο σημείο ο “ναός” της δημοκρατίας να στολίζεται στα χρώματα της σημαίας της κοινότητας  ΛΟΑΤΚΙ και τέλος η συνθηκολόγηση και η άνευ όρων παράδοση στα Εθνικά μας θέματα. Ξεπουλήθηκε η ποτισμένη με αίμα μαρτύρων και ηρώων Μακεδονία μας και τώρα σειρά έχει η παραχώρηση Ελληνικών χωρικών υδάτων στην Αλβανία. Στις δύσκολες αυτές στιγμές χρειάζεται όλοι μας να εντείνουμε την προσευχή μας και να γυρίσουμε στον Χριστό, στην μοναδική μας ελπίδα και απαντοχή.
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η φωνή του Τιμίου Προδρόμου να αφυπνίσει το Έθνος μας, οδηγώντας το στην μετάνοια και την σωτηρία».