Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αφήστε μας να ζήσουμε, φωνάζει ο ΝΑΟΚ στον ΟΛΚΕ!

ΝΑΟΚ
23 Ιουνίου 2018 / 06:47

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κραυγή αγωνίας εκπέμπεται για μια ακόμα φορά από τον ΝΑΟΚ με αφορμή την πολύ κακή σχέση που έχει διαμορφωθεί με τον ΟΛΚΕ και κατά τους διοικούντες τον Όμιλο απειλεί την επιβίωση του ιστορικού Ομίλου.

Στην συνέντευξη που παραχώρησαν την Παρασκευή στα τοπικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος Τ. Γαβαλάς, παλιός πρωταθλητής, αθλητής παγκοσμίου επιπέδου, πολλάκις βαλκανιονίκης, διατύπωσε σε όλους τους τόνους το παράπονο του Ομίλου. Η λειτουργία των εγκαταστάσεών του και η οικονομία του ΝΑΟΚ απειλείται, τόνισε. Αναφέρθηκε σε πρόσφατα συμβάντα εκδήλωσης παρανομιών στον χώρο ως αποτέλεσμα της αδυναμίας του να απασχολεί όσους φύλακες είχε στο παρελθόν και την απαγόρευση του ΟΛΚΕ να κλείνουν οι εγκαταστάσεις το βράδυ.
Ο γραμματέας του δ.σ., Άκης Παυλογιάννης, παλιός διεθνής αθλητής της κολύμβησης και του πόλο, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το ιστορικό της ίδρυσης του ΝΑΟΚ (δεκαετία του 1950) και τον τρόπο που δομήθηκαν οι εγκαταστάσεις του εκεί με σκοπό την οργάνωση εντέλει σήμερα έξι ναυταθλητικών Τμημάτων. Ιδιαιτέρως επισήμανε την παραχώρηση επ' αόριστον του χώρου από την Λιμενική Επιτροπή (1994) έναντι συμβολικού ενοικίου, πράξη που εγκρίθηκε από το τότε νομαρχιακό συμβούλιο. Αυτό το καθεστώς ζητούσε να διατηρηθεί και ο ΟΛΚΕ, διάδοχος του Λιμενικού Ταμείου όταν ο αείμνηστος Χρ. Τζουβελέκης ζητούσε εγγράφως την εξαίρεση του χώρου του ΝΑΟΚ από όποιες ενέργειες και δράσεις μπορούσαν να διαταράξουν την λειτουργία του.
Σήμερα ενώ εξακολουθεί να εκκρεμεί η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου από τον ΟΛΚΕ στον Δήμο, εξέλιξη που θα μπορούσε να βάλει τέλος στο δράμα της επιβίωσης του Ομίλου που αναγκάστηκε να περιστείλει μεγάλο μέρος της αθλητικής του δραστηριότητας, οι σχέσεις με τη Διοίκηση του Οργανισμού έχουν φορτισθεί ακόμα και προσωπικά, κατάσταση που επιδεινώνει τα πράγματα. Μήλον της έριδος η διαχείριση των εγκαταστάσεων, βασική και κύρια πηγή εσόδων για την λειτουργία του ΝΑΟΚ και άνευ τούτων ουδέν.