Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φέτος λειτουργεί ξανά το θέατρο στο Μον-Ρεπό, μετά από δύο χρόνια

Μον-Ρεπό
21 Ιουνίου 2018 / 07:57
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που το υπαίθριο θεατράκι στο κτήμα του Μον-Ρεπό, έκλεισε, καθώς οι φθορές στις ξύλινες εξέδρες το είχαν καταστήσει επικίνδυνο για το κοινό.

Το γεγονός είχε προκαλέσει πολλά δυσμενή σχόλια, καθώς το θέατρο αυτό είναι ουσιαστικά ο μοναδικός χώρος που μπορεί να φιλοξενεί το καλοκαίρι παραστάσεις και θιάσους από όλην την Ελλάδα. Ο συναυλιακός χώρος του Παλαιού Φρουρίου φιλοξενούσε ελάχιστες παραστάσεις καθώς η «στρόφιγγα»  είχε κλείσει, λόγω του γνωστού προβλήματος της έλλειψης προσωπικού. Έτσι η Κέρκυρα έμεινε χωρίς υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων για τα καλοκαίρια του 2016 και 2017.
Οι διαδικασίες χρηματοδότησης και επισκευής του θεάτρου είχαν ξεκινήσει από τις αρχές του 2017, ωστόσο σκάλωσαν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων, αφού πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο. Ετσι το θέατρο έχασε τη μάχη με το χρόνο για ακόμα ένα καλοκαίρι.
Στις αρχές του καλοκαιριού του 2018, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος  ρωτήθηκε σε συνέντευξη τύπου στις 7 Ιουνίου και διαβεβαίωσε ότι φέτος το θέτρο θα λειτουργήσει: 

  


Σε χθεσινή του ανάρτηση ο Άκης Χειρδάρης, εκ μέρους του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας ανακοίνωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνει η διοικητική παραλαβή του έργου του θεάτρου Μον Ρεπό από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:
«Αγαπητοί φίλες και φίλοι, παίρνω την πρωτοβουλία να σας ανακοινώσω ότι το Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό θα ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ. Δικαίως ανησυχήσατε με κάποιες αναρτήσεις που γράφουν ότι δεν θα ανοίξει... Συγκεκριμένα σας ενημερώνω ότι στην αυριανή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. θα προβεί στην παραλαβή του ανακαινισμένου θεάτρου μας από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Στη συνέχεια σε συνεργασία με την υπηρεσία πρασίνου και το γραφείο πολιτιστικών εκδηλώσεων θα εκτελέσει εργασίες καθαρισμού της εξέδρας και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου ώστε το θέατρο να λειτουργήσει με σεβασμό στους θεατές και στους καλλιτέχνες που θα φιλοξενήσει. Ήδη το ΕΣΥΝ θα παρουσιάσει από την ερχόμενη Δευτέρα 25/6 έως και την Παρασκευή 29/6 το ετήσιο μαθητικό φεστιβάλ του με θεατρικές παραστάσεις των σχολείων του νησιού. Όσον αφορά τον προγραμματισμό του καλοκαιριού σύντομα θα ανακοινωθούν οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στο θεατράκι μας.... Ευχαριστώ για την υπομονή και την κατανόησή σας»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.