Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Νοσοκομείο παραμένει η εννιάχρονη Αγγλίδα που τραυματίστηκε από πυρκαγιά σε σκάφος

έκρηξη σε σκάφος
16 Ιουνίου 2018 / 18:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας για το περιστατικό πυρκαγιάς σε σκάφος, κατά το οποίο τραυματίστηκαν ένα μικρό κοριτσάκι και οι δύο γονείς της:

Ενημερώθηκε, το μεσημέρι, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, για τραυματισμό τριών ατόμων, μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος. 
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετέβησαν στο Γ. Ν. Κέρκυρας, όπου ο Κυβερνήτης και συνιδιοκτήτης του Μ/V “PLUMBAGO GO” σημαίας Βρετανίας, δήλωσε ότι ενώ το σκάφος έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νησίδας “ΒΙΔΟ”, παρουσίασε μηχανική βλάβη και εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο χώρο της μηχανής, η οποία κατασβέστηκε άμεσα με ιδία μέσα. 
Επί του “PLUMBAGO GO” επέβαιναν συνολικά έξι αλλοδαποί (4 ενήλικες και 2 ανήλικοι), οι οποίοι παρελήφθησαν από ιδιώτη που μετέβη στο σημείο, μεταφέροντας τους στ παλιό λιμάνι Κέρκυρας.  
Από το περιστατικό τραυματίστηκαν μία ανήλικη, η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου παραμένει νοσηλευόμενη, και δύο ενήλικες που νοσηλεύονται σε ιδιωτική κλινική.
Το εν λόγω σκάφος, ρυμουλκήθηκε και ανελκύθηκε από ιδιώτη στην περιοχή Κουλούρα Κέρκυρας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε και φυλάσσεται, στην οικεία Λιμενική Αρχή, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.