Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Βαγγέλης Ντούλες κυρίαρχος στη 10η Συνδιάσκεψη της Ομόνοιας

Αγ. Σαράντα
11 Ιουνίου 2018 / 12:05

ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ. Νέος πρόεδρος της Οργάνωσης αναδείχθηκε ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Παραρτήματος Ομόνοιας Αγίων Σαράντα, Βασίλης Κάγιος, λαμβάνοντας 241 ψήφους σε σύνολο 300 εκλεκτόρων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Η 10η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, Ομόνοια, εξελίχθηκε ικανοποιητικά για τον επικεφαλής του Κόμματος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλη Ντούλε. Μπορεί να μην έλειψαν οι εντάσεις όμως οι εργασίες της αλλά κυρίως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη Οργάνων και προέδρου, δεν έκρυβαν εκπλήξεις. Όσοι γνωρίζουν από τέτοιες διαδικασίες, ξέρουν ότι η σύσταση του Σώματος των αντιπροσώπων παραπέμπει συνήθως με ασφάλεια στο αποτέλεσμα των Αρχαιρεσιών.
Νέος πρόεδρος της Οργάνωσης αναδείχθηκε ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Παραρτήματος Ομόνοιας Αγίων Σαράντα, Βασίλης Κάγιος, λαμβάνοντας 241 ψήφους σε σύνολο 300 εκλεκτόρων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.
Ενώ 36 ψήφους έλαβε ο Άλκης Πούλης, 17 ο Δημοσθένης Ζιούλης και 6 ψηφοδέλτια καταμετρήθηκαν ως άκυρα. Ο Β. Κάγιος είναι ένας νέος, μηχανικός στο επάγγελμα. αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο των Τιράνων, ζει στους Αγ. Σαράντα και θεωρείται επιλογή του Β. Ντούλε.
Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης αίσθηση δημιούργησε η αντιπαράθεση από του βήματος του πρ. προέδρου Λ. Παππά με τον Β. Ντούλε αλλά και η ομιλία του άλλοτε υφ. Εξωτερικών της Χώρας, επίσης υποψήφιου για την προεδρία, Άλκη Πούλη. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές σημείωναν με έμφαση ότι το δικαίωμα σε απεριόριστο χρόνο ομιλίας ήταν ο λόγος που ο Πούλης έθεσε υποψηφιότητα, κι αυτό έπραξε.
Η όλη υπόθεση αντιμετωπίζεται με συμβατικό αν και ελειπτικό τρόπο από την προσκείμενη στον Β. Ντούλε ενημερωτική ιστοσελίδα «Ταχυδρόμος» και με επικριτικό αλλά επίσης ελειπτικό τρόπο από το «Χιμάρα», που φιλοξένησε και προεκλογικά τέτοιες φωνές, δίνοντας την εικόνα των εσωτερικών σχέσεων στην Οργάνωση και κατ' επέκταση τη Μειονότητα.
Τη Συνδιάσκεψη χαιρέτησαν εξ ονόματος της Πρέσβειρας της Ελλάδας στα Τίρανα κας. Ελένης Σουρανή, ο Γραμματέας της Πρεσβείας Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, εξ ονόματος της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Μιχάλης Κασής απ' το Κίνημα Αλλαγής καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας Αρμπέν Ριστάνη.