Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νίκος Κουλούρης (πρ. δήμαρχος Λευκιμμαίων): Συκοφαντίες όσα λέγονται ότι επί των ημερών μου χωροθετήθηκε ο ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια

σκουπίδια
06 Ιουνίου 2018 / 19:20

Λύνει την σιωπή του ο πρ. δήμαρχος Λευκιμμαίων για την υπόθεση που ταλανίζει χρόνια τώρα ολόκληρη την Κέρκυρα και με ευρεία δήλωσή του καταγγέλει όσους των συνδέουν με τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την προηγούμενη Κυριακή, 3 Ιούνη 2018, σε τηλεοπτική εκπομπή στο κερκυραϊκό κανάλι Corfu ο κ. Σωτήρης Μικάλεφ, πρώην δήμαρχος Κερκυραίων, είπε ότι ο χώρος του Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας αγοράστηκε όταν εγώ ήμουν δήμαρχος Λευκιμμαίων και μάλιστα ότι γι’ αυτό διαφώνησα και με το κόμμα μου.
Πριν ένα περίπου μήνα, στις 8 Μάη 2018, ο κ. Σταμάτης Κυριάκης δημοσίευσε στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδα της Κέρκυρας άρθρο σχετικά με τον Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας όπου ανάμεσα στα άλλα έγραψε το εξής κατάπτυστο και συκοφαντικό : «Ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ δήμαρχος Λευκίμμης αγόρασε κτήμα στα Μεσοράχια από γνωστό Λευκιμμιώτη που ήταν στο Κόμμα».
Παλαιότερα ο δημοσιογράφος κ. Σπύρος Ζηνιάτης σε εκπομπές του σε κερκυραϊκό κανάλι διατύπωνε την άποψη ότι η χωροθέτηση του Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας έγινε επί δημαρχίας του κομμουνιστή δημάρχου Νίκου Κουλούρη.
Αλλά και άλλοι είτε προφορικά είτε με αναρτήσεις στο διαδίκτυο καταλήγουν σε παρόμοιες τοποθετήσεις. 
Επειδή λοιπόν το ¨ποτήρι ξεχύλισε¨ σε όλους αυτούς αναγκάζομαι πλέον να απαντήσω και να τους πω καθαρά.
Με επίσημα στοιχεία, που είναι στη διάθεση του καθενός, η διαδικασία χωροθέτησης του Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας και η αγορά του χώρου εγκατάστασης ξεκίνησε το 1997 και οριστικοποιήθηκε τα επόμενα χρόνια.
Ας ψάξουν λοιπόν αλλού τους υπεύθυνους, αν και είμαι σίγουρος ότι τους γνωρίζουν, και να σταματήσουν να με συκοφαντούν γιατί καλά γνωρίζουν ότι εγώ ο Νίκος Κουλούρης ήμουν δήμαρχος Λευκιμμαίων μέχρι την 31-12-1994. Δηλαδή από το 1995 και μετά ήμουν δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας.
Κλείνοντας αυτή την ανακοίνωση που, ύστερα από δέκα και πλέον χρόνια από την απόσυρσή μου από την ενεργό δράση στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, υποχρεώθηκα να δημοσιεύσω θέλω να κάνω σαφές ότι στο εξής όποιος θίξει την υπόληψή μου θα κληθεί να αποδείξει στη δικαιοσύνη τα λεγόμενά του. 
 
6 Ιούνη 2018
Νίκος Κουλούρης
πρώην δήμαρχος Λευκιμμαίων.