Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίτιμη δημότης Κέρκυρας η Δρ. Lee Durrell (video-pics)

Lee Durrell
29 Μαΐου 2018 / 16:53

«Μην σκέφτεσαι τι μπορεί να κάνει η Κέρκυρα για σένα, σκέψου τι μπορείς να κάνεις εσύ για την Κέρκυρα» είπε η δρ. Lee Durrell κατά την ανακήρυξή της σε επίτιμη Δημότη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παραφράζοντας την ιστορική φράση του Τζον Φιτζεραλντ Κέννεντι, η Δρ. Lee Durrell, έκλεισε το ευχαριστήριό  της, αφού αναφέρθηκε στην αγάπη της και  τους μεγάλους δεσμούς της με τον τόπο.



Ο Δήμος Κέρκυρας, αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά της οικογένειας Durrell στο νησί των Φαιάκων, της απένειμε το αργυρό μετάλλιο της κερκυραϊκής αξιοσύνης, σε μια τελετή που παρακολούθησαν με υπερηφάνεια πολλά μέλη της εγγλέζικης παροικίας.


 
Η Δρ. Lee Durrell είναι η χήρα του Τζέραλντ Ντάρελ, του Βρετανού φυσιοδίφη,  λάτρη της Κέρκυρας και συγγραφέα του αγαπημένου βιβλίου "Η οικογένεια μου και άλλα ζώα" στο οποίο βασίστηκε η δημοφιλής τηλεοπτική βρετανική σειρά The Durrells, που γυρίζεται στο νησί κάθε καλοκαίρι. 



Η Lee, η οποία είναι Δρ. Ζωολογίας, ερευνήτρια και συγγραφέας, επισκέπτεται συχνά το νησί των Φαιάκων και έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Κέρκυρας και ειδικότερα για την έκταση του Ερημίτη, δίνοντας συνεντεύξεις στον ελληνικό και ξένο τύπο, ενώ πριν από ένα χρόνο απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το ίδιο θέμα.