Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έπιασαν Κερκυραίο, μέλος της σπείρας της ηρωίνης

Κέρκυρα
18 Μαΐου 2018 / 11:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνελήφθη την Τετάρτη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, 38χρονος Κερκυραίος που ενέχεται σε μεγάλη υπόθεση ηρωίνης. Σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Κέρκυρας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο 38χρονος κατηγορείται ως μέλος της πολυμελούς ελληνοαλβανικής σπείρας, που εξαρθρώθηκε πριν από ακριβώς έναν χρόνο.
Η οργάνωση, τα μέλη (σ.σ. 28 μέλη, 15 Έλληνες και 13 Αλβανοί), της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, μεταφορά, επεξεργασία και περαιτέρω διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης κυρίως στην Κέρκυρα και στη Δυτική Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης συντόνιζαν από την Αλβανία την μεταφορά στην χώρα μας, μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, οι οποίες στη συνέχεια επεξεργάζονταν σε ειδικό εργαστήριο και διακινούνταν στην Κέρκυρα, μέσω οργανωμένου δικτύου.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ακολουθούσαν τεχνικές συγκάλυψης, χρησιμοποιώντας κυρίως μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών συνδέσεων, οι οποίες ήταν δηλωμένες σε άλλα πρόσωπα «ghost persons».
Εκτιμάται ότι από την παράνομη δράση της οργάνωσης, το τελευταίο έτος περίπου, η ποσότητα ηρωίνης που έχει διακινηθεί στην Κέρκυρα ξεπερνάει τα 12 κιλά, ενώ από αυτήν την ποσότητα τα 9,7 κιλά ηρωίνης έχουν κατασχεθεί τμηματικά από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας.
Το οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζε η οργάνωση από τη δραστηριοποίηση της, εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσε τις 450.000 ευρώ.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος 28 συνολικά ατόμων, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εισαγωγή, αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση ηρωίνης, ενώ στη δικογραφία εμπλέκεται και μεγάλος αριθμός τοξικοεξαρτημένων ατόμων.