Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιπέτεια στον αέρα για πτήση τσάρτερ από την Κέρκυρα

Κέρκυρα
07 Μαΐου 2018 / 12:10

ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ. Έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της ιταλικής πόλης έκανε το Σάββατο 5/5/18, αεροπλάνο τσάρτερ, που είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας.

Σύμφωνα με το brindisireport, το σήμα του κυβερνήτη του αεροπλάνου έφθασε στον πύργο ελέγχου στο Μπρίντιζι στις 9.30.
Σύμφωνα με άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τo αεροπλάνο είναι τύπου Boeing 757-200 και ανήκει στην εταιρεία Privilege Style, μισθωμένο για λογαριασμό της Condor. Έκανε την πτήση DE 1679 από Κέρκυρα προς Λειψία Γερμανίας με 164 επιβάτες και 8 άτομα πλήρωμα. Βρισκόταν στα σύνορα Ιταλίας - Ελλάδας σε ύψος 33.000 πόδια (11 χλμ.), όταν το πλήρωμα διαπίστωσε ένδειξη για μείωση πίεσης στην καμπίνα του αεροπλάνου και για το λόγο αυτό έκανε απότομη κάθοδο και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Πρίντεζι μετά από 17΄. 
Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 10.15 π.μ. χωρίς προβλήματα και με τα μέσα έκτακτης ανάγκης του αεροδρομίου σε κατάσταση αναμονής. Η πυροσβεστική υπηρεσία της επαρχιακής διοίκησης του Μπρίντιζι είχε κληθεί να παρέμβει για "καπνό στην καμπίνα" αλλά ο συναγερμός αμέσως σταμάτησε. Οι επιβάτες αναχώρησαν στις 13.30 για τη Φρανκφούρτη με άλλο αεροσκάφος. Το αεροπλάνο, από το Σάββατο 5/5 έως και την Κυριακή 6/5 βρισκόταν ακόμη στο Πρίντεζι και εξεταζόταν από τεχνικούς. 
Ο πρόεδρος της περιφέρειας της Πούλιας Michele Emiliano δηλώνει: «Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες σε όλους τους υπαλλήλους του αεροδρομίου του Μπρίντιζι και στο προσωπικό της Aeroporti di Puglia που μετείχαν σε αυτή τη σύνθετη επιχείρηση, η οποία είχε θετικό αποτέλεσμα. Υπήρξε πολύς επαγγελματισμός και αφοσίωση, χαίρομαι που το υπογραμμίζω».