Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένταση στο Τεμπλόνι μεταξύ κατοίκων και εργολάβων (video 6/5/2018)

Κέρκυρα
06 Μαΐου 2018 / 09:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η διέλευση φορτηγού εργολάβου, κατάφορτου με σκουπίδια, από την πύλη του ΧΥΤΑ, νωρίς το πρωί, σήμανε συναγερμό στους κατοίκους του Τεμπλονίου. Το φορτηγό άδειασε στο βουνό, όπου άλλοτε το κύτταρο Γ΄ και οι συγκεντρωμένοι,...

... που στο μεταξύ έγιναν περισσότεροι, σπεύδοντας από τον οικισμό, τον μπλόκαραν στην έξοδο. Μετά την έντονη στιχομυθία και αφού σύμφωνα με τους κατοίκους, ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε κάτι για τον αποκλεισμό του κυττάρου, τον άφησαν να φύγει.
Αυτό επανελλήφθηκε με τον επόμενο, οδηγό ενός μικρότερου φορτηγού, που αφού άδειασε αποκλείστηκε από τη μέσα μεριά της πύλης του ΧΥΤΑ.
Η κινητοποίηση των κατοίκων συνεχίζεται, με την πύλη να παραμένει πλέον κλειστή και την Αστυνομία να βρίσκεται στον χώρο, σε κάποιες στιγμές με τέσσερα περιπολικά και το Ανακριτικό βαν.
Σύμφωνα με ανάρτηση της προέδρου του Εξωραϊστικού συλλόγου του Τεμπλονίου, Μ. Παπανικολοπούλου, η δημοτική Αρχή έχει ζητήσει από την Εισαγγελία να παραπεμφθούν στο Αυτόφωρο όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία της εγκατάστασης.