Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο σκακιστής-φαινόμενο επιστρέφει στην Κέρκυρα!

Κέρκυρα
03 Μαΐου 2018 / 13:04

Σιμουλτανέ και σεμινάρια από τον παγκόσμιο ρέκορντμαν του τυφλού σκακιού, Timur Gareyev

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστρέφει στην Κέρκυρα προσκεκλημένος από τον εδώ Σύνδεσμο Παικτών Ζατρικίου, ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του τυφλού σκακιού, Ουζμπέκος Γκρανμαίτρ Timur Gareyev. O Gareyev, ο οποίος έρχεται από την Ινδονησία έχοντας κερδίσει την 1η θέση στο διεθνές τουρνουά JAPFA, που τέλειωσε την Πρωτομαγιά και το βραβείο των 2.000 $. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το 2016 ο Gareyev είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ τυφλού σκακιού στο πανεπιστήμιο του Λας Βέγκας, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα 48(!) αντιπάλους σε ένα σιμουλτανέ που διάρκεσε περί τις 20 ώρες, κερδίζοντας και μια θέση στο βιβλίο Guinness των παγκόσμιων ρεκόρ. Το προηγούμενο, στοιχειωμένο ρεκόρ, με 45 αντιπάλους κατείχε από το 1947 ο θρυλικός Αργεντίνος σκακιστής Miguel Najdorf. 
Αυτή τη φορά στην Κέρκυρα, θα αντιμετωπίσει σε ένα σιμουλτανέ έως 30 παίκτες ταυτόχρονα, ενώ θα κάνει και δύο σεμινάρια, ένα για προχωρημένους παίκτες και ένα για νέα ταλέντα έως 12 ετών. 
Η πόλη έχει μεγάλη παράδοση στα σιμουλτανέ με θρύλους του δυσκολότερου πνευματικού αθλήματος στον κόσμο, και το παρών έχουν δώσει στο παρελθόν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Anatoli Karpov και Gary Kasparov, o Jan Timman και o Alexander Morozevich. Ο Gareyev, στο σιμουλτανέ που είχε δώσει πέρσι είχε εντυπωσιάσει με το εξαιρετικό παιγνίδι του, αλλά και με τον ευχάριστο και φιλικό χαρακτήρα του. Το σιμουλτανέ θα γίνει την Κυριακή 6 Μαΐου στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας στο Ν. Λιμάνι της Κέρκυρας (δίπλα στο café Sette Venti) με ώρα έναρξης 17:30. Το παράβολο συμμετοχής είναι 20€. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνο επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες για το σιμουλτανέ και τα σεμινάρια το 6944641750.