Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν αλλάζει φέτος το μηχανογραφικό των εισαγωγικών εξετάσεων

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
22 Μαρτίου 2018 / 09:49

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Αναμονή, χαμηλοί τόνοι και περίσκεψη επικρατούν στην ακαδημαϊκή κοινότητα, ενόψει των τελικών αποφάσεων για τη συνένωση τμημάτων του ΤΕΙ με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η τελική πρόταση του υπουργείου αναμένεται άμεσα, ενδεχομένως αυτή ή την επόμενη εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό αν θα έρθει με αλλαγές σε σχέση με την πρότασης της Επιτροπής, μετά και τις επιμέρους συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο.
Ο κ. Γαβρόγλου συναντήθηκε τόσο με τον πρύτανη Γιώργο Καψάλη, όσο και με αντιπροσωπείες του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών και του Τομέα Φιλοσοφίας του τμήματος ΦΠΨ, που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις ως προς την «ενσωμάτωση» του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής το πρώτο και ως προς τη διάσπαση των τριών τομέων ο δεύτερος.
Πάντως, η πρόταση που αναμένεται, ώστε να τεθεί προς συζήτηση στις Συγκλήτους των δύο Ιδρυμάτων, θα αποτελεί ουσιαστικά το σχέδιο νόμου που θα ακολουθήσει τον δρόμο προς την ψήφιση στη Βουλή.
Ο κ. Καψάλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνάντηση του υπουργού με όλους τους εμπλεκόμενους, επισημαίνοντας ότι δεν υφίσταται κλίμα ανησυχίας ή έντασης. «Υπάρχει περισυλλογή και περίσκεψη για να βρεθεί η καλύτερη λύση. Δεν υπάρχει κάτι το ανατρεπτικό. Πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να αναζητήσουμε τις λύσεις που μελλοντικά θα αποβούν προς όφελος του πανεπιστημίου. Τελούμε εν αναμονή της τελευταίας πρότασης, του σχεδίου νόμου ουσιαστικά προς το ίδρυμα. Ασφαλώς θα το συζητήσουμε και αν χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις από τη Σύγκλητο ώστε να καταλήξουμε σε ένα κείμενο, που θα συνδυάζει την θέση μας και τη θέση της πολιτείας. Θα πρέπει εξάλλου να είμαστε ειλικρινείς. Δε νομοθετούμε εμείς, το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση νομοθετούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Το βέβαιο είναι ότι οι αποφάσεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν τους υποψήφιους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, αφού στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο δε θα αποτυπώνονται οι όποιες αλλαγές προκύψουν το επόμενο διάστημα.