Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Καλαμάτα σε έκτακτη ανάγκη για τα σκουπίδια

περιφέρεια πελοποννήσου
20 Φεβρουαρίου 2018 / 12:02

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Καλαμάτας με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, για χρονικό διάστημα τριών μηνών, λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου.

Το αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας είχε υποβάλει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, από τις αρχές του Φλεβάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προχωρήσει η μεταφορά όγκου απορριμμάτων για την αποσυμφόρηση της Μαραθόλακας, ώστε να εγκατασταθεί ο νέος εργολάβος.
Έξαλλου, η δημοτική αρχή αποδίδει μέρος της ευθύνης για την κατάσταση στη Μαραθόλοκα στη στάση των εργαζομένων που απασχολούσε ο προηγούμενος εργολάβος και οι οποίοι διεκδικούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα τους.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο κ. Νίκας ανέφερε πως είναι ζήτημα πλέον των αρχών να επιβάλλουν την τάξη και προχωρήσει η εγκατάσταση του νέου ανάδοχου στο έργο της διαχείρισης. Επιπλέον για μία ακόμα φορά ο Δήμαρχος Καλαμάτας παρέπεμψε την οριστική διευθέτηση του ζητήματος στην έναρξη του έργου της περιφερειακής διαχείρισης των απορριμμάτων την οποία τοποθέτησε χρονικά σε έξι μήνες.