Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άσχημο ποδαρικό για τον ΑΟΚK, έχασε στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο

ΑΟΚΚ
06 Ιανουαρίου 2018 / 21:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Έπαιξε ένα ημίχρονο και προηγήθηκε ο ΑΟΚΚ - Τον εξαφάνισε ο Πανιώνιος 3-1 στην επανάληψη

Άσχημο ποδαρικό για τον ΑΟΚ το 2018 αφού έχασε στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο με 3-1 αν και προηγήθηκε στο α΄ μέρος  με 0-1. Ο Σάκης Τσιώλης στο πρώτο του παιγνίδι στον πάγκο άλλαξε το σύστημα σε 3-5-2 με σκοπό έχοντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς  (Ιωάννου, Γρομητσάρη, Γκράσι) να θωρακίσει την άμυνα, βάζοντας και τρία αμυντικά χαφ (Σιόντη, Μπαλάφα, Κρητικό). Και δούλεψε στο αμυντικό κομμάτι η ομάδα στο α΄ μέρος, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, μάλιστα στην πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο 43΄ σκόραρε με κοντινό πλασέ του Επστάιν και προηγήθηκε στο ημίχρονο.
Όμως ήλθαν τα πάνω κάτω σε την έναρξη του β΄ μέρους, αφού στα 45 δευτερόλεπτα από τη σέντρα ισοφάρισε ο Πανιώνιος με τον   Μασούρα. Οι παίκτες του ΑΟΚ βγήκαν εκτός ρυθμού τα είχαν χαμένα και  επτά λεπτά αργότερα έκανε το 2-1 με τον  Λάμπρου που αξιοποίησε παράλληλη σέντρα από αριστερά (η δεξιά πλευρά της άμυνας «έμπαζε»). Από κει και πέρα ο Πανιώνιος έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, ο ΑΟΚ «έμπαζε» από δεξιά, οι αλλαγές  του Τσιώλη να τονώσει μεσοεπιθετικά την ομάδα δεν έφεραν αποτέλεσμα, χάθηκε μόλις μια καλή ευκαιρία για ισοφάριση στο  76΄με τον Ζορμπά, το σουτ  του οποίου από αριστερά δεν βρήκε στόχο και δυο λεπτά μετά ο Παπαγεωργίου που μόλις είχε περάσει στον αγώνα έκανε το 3-1, σέντρα και πάλι από αριστερά (κενό το δεξί άκρο της άμυνας του ΑΟΚ) με τον σκόρερ ανενόχλητος με κοντινό πλασέ να διαμορφώνει το τελικό σκορ.
Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα του Πανιωνίου, του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν εξαιρετική στο β΄ μέρος, οι παίκτες της Κέρκυρας έμειναν στα αποδυτήρια. Απόλυτα δίκαιη η νίκη των Νεοσμυρνιωτών.  
Διαιτητές: Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας), Πήττας (ΕΠΣ Ηλείας), Πυλαρινός (ΕΠΣ Ζακύνθου). 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Μπαντής, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (46' Σπιριντόνοβιτς), Μασούρας, Λάμπρου (76' Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι (81' Πινιώτης).
ΚΕΡΚΥΡΑ (Σάκης Τσιώλης): Κουτζαβασίλης, Γεωργίου, Ιωάννου, Γρομητσάρης (56' Μπάουμαν), Γκράσι, Σοϊλέδης, Κρητικός, Μπαλάφας (67' Κόντος), Σιόντης, Έπσταϊν, Παμλίδης (75' Ζορμπάς). 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια