Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να συνδεθεί το Ζαγόρι με την Εγνατία

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
27 Δεκεμβρίου 2017 / 09:09

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Τη χρηματοδότηση της μελέτης και κατασκευής του κόμβου της Εγνατίας οδού με το Ζαγόρι προωθούν από κοινού δήμος και περιφέρεια Ηπείρου, με έγγραφο που απέστειλε ο περιφερειάρχης στο υπουργείο Υποδομών.

Στο σχετικό έγγραφο του Αλ. Καχριμάνη, που περιλαμβάνει και το αίτημα του δήμου, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της περιφέρειας για την προώθησή του, θεωρώντας το έργο υψίστης σημασίας, «δεδομένου ότι θα συμβάλει στην άρση της απομόνωσης της περιοχής του Ζαγορίου με όλα τα ευεργετικά συνεπακόλουθα αυτής».
Η στήριξη της περιφέρειας, αποτελεί, όπως προέκυψε από τις διαδοχικές συναντήσεις του δημάρχου Βασίλη Σπύρου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, απαραίτητη προϋπόθεση για να χρηματοδοτηθεί η μελέτη αρχικά και το έργο στην πορεία.
Με την πρόταση του δήμου επιδιώκεται η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του υπάρχοντος απαρχαιωμένου και προβληματικού επαρχιακού οδικού δικτύου και νέα χάραξη σε ορισμένα «δύσκολα» σημεία. Το συνολικό μήκος της παρέμβασης αφορά περίπου 30 χιλιόμετρα.
«Επαφίεται, πλέον, στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και στα συναρμόδια υπουργεία να χρηματοδοτήσουν τη μελέτη του έργου για να φτάσει και στην υλοποίηση. Ο δήμος θα παρακολουθεί και θα πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει ο δήμος Ζαγορίου.