Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κίνημα κατά της έρευνας για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
21 Δεκεμβρίου 2017 / 14:08

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Διαστάσεις αρχίζει να παίρνει το κίνημα κατά των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, με την τοπική αυτοδιοίκηση να καλείται να τις διαχειριστεί, από τη στιγμή που το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος δε δείχνει ιδιαίτερη σπουδή να προχωρήσει σε ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Την ίδια στιγμή, το μέτωπο κατά των υδρογονανθράκων οργανώνεται και μετά τις ενημερωτικές ημερίδες σε Άνω Πεδινά και Βουτσαρά τις προηγούμενες ημέρες, συνεχίζει τις παρεμβάσεις του με εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και ενημερώσεις φορέων, πολιτιστικών συλλόγων αλλά και κλάδων της τοπικής οικονομίας. Οι δράσεις της κίνησης -πρωτοβουλίας πολιτών κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων στο οικόπεδο των Ιωαννίνων, στο επόμενο διάστημα, θα συνεχιστούν και εντός της πόλης των Ιωαννίνων, ενόψει της εορταστικής περιόδου, με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων αλλά και όσων επέλεξαν την Ήπειρο ως τουριστικό προορισμό για τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Την ενιαία αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τις έρευνες για την ανεύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, θα ζητήσει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος από το υπουργείο Περιβάλλοντος., όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, τη Δευτέρα στην Αθήνα.