Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποκλείεται η Κέρκυρα δίχως «κλειστά» τον Χειμώνα!

πορθμεία
30 Nov 2017 / 19:02

Με αφορμή το απαγορευτικό λόγω θυελλωδών ανέμων, επανέρχεται το σωματείο των πληρωμάτων στα πορθμεία, υπενθυμίζοντας τις αντιρρήσεις του στην 5μηνη, χειμωνιάτικη ακινησία των κλειστών πορθμείων!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σήμερα (Πέμπτη) για άλλη μία φορά, πριν ακόμα διανύσουμε τον πρώτο μήνα του Χειμώνα, είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου για τα ανοικτού τύπου πλοία στις γραμμές Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας - Λευκίμμης - Παξών.
Τα πλοία κλειστού τύπου δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των νησιών είτε να παραμένουν αποκλεισμένοι στην ηπειρωτική χώρα, είτε να διαπληκτίζονται για ένα εισιτήριο με το μοναδικό βραδινό δρομολόγιο εφόσον και αυτό γίνει.
Σας υπενθυμίζουμε ότι ένα από τα αιτήματα των πρόσφατων απεργιακών μας κινητοποιήσεων στα οποία ακόμη δεν έχετε δώσει λύση, αφορά τις πεντάμηνες ακινησίες κατά την χειμερινή περίοδο των κλειστών τύπου πλοίων, σας θέτουμε προ των ευθυνών σας και ζητάμε σύντομα να δώσετε λύση στα ζητήματα που χρόνια απασχολούν τους ναυτεργάτες και το επιβατικό κοινό.