Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

1ο τουρνουά φιλίας & προσφοράς για το Χαμόγελο του Παιδιού

06 Απριλίου 2016 / 16:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέρσι έγινε πρωτάθλημα παλαιμάχων με διοργανώτρια την ΕΠΣ Κέρκυρας, όμως τη φετινή αγωνιστική σεζόν δεν θέλησαν οι παλαίμαχοι κάτω από την «ομπρέλα) της Ένωσης να παίξουν. Έτσι αποφάσισαν να κάνουν ένα τουρνουά και όλα τα έσοδα να δοθούν στο Χαμόγελο του παιδιού.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν δέκα ομάδες (Όλυμπος, Λευκίμμη, ΟΦΑΜ, Κρόνος, Ολυμπιάδα, Κεραυνός Ποταμού, ΜΑΓΙΑ, Φαίακες, Άρης Κέρκυρας και ο Δικηγορικός Σύλλογος) και από τις αρχές του Γενάρη σε δυο ομίλους ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση. Να τονίσουμε δε ότι πάνω από 250 παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές είχαν συμμετοχή.
 Στην προσπάθεια αυτή βοήθησε ο ΔΟΠΑΠ και η ΕΔ του ΕΑΚΚ. Το πρωτάθλημα  έγινε σε δυο ομίλους και οι δυο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα παίξουν στα τελικά για την «κατάκτηση του τίτλου», παρ΄ όλο, που είναι το τελευταίο πράγμα που τις απασχολεί, ο κοινωνικός χαρακτήρας ήταν το κίνητρο και ο στόχος της επιτυχίας ήτανη μόνο αυτός από όλους. 
Μοιράστηκαν από την αρχή ένα ικανό αριθμό κουπονιών-προσκλήσεων, όλες οι ομάδες, ονομαστικής τιμής 2€ και την Κυριακή θα παραδώσουν όλα τα χρήματα στο Χαμόγελο του παιδιού. 
Έτσι αυτό το Σαββατοκύριακο με την παρουσία του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού, που είχε από την αρχή προγραμματιστεί να είναι παρών, θα ολοκληρωθεί το 1ο Τουρνουά Φιλίας και Προσφοράς Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Κέρκυρας στο ΕΑΚΚ. Θα γίνουν αγώνες ανάμεσα σε όλα τα σωματεία, αλλά για την πρωτιά θα παίξουν χιαστή οι δυο πρώτες ομάδες των ομίλων. Δηλαδή η πρώτη του ενός ομίλου με την  δεύτερη του άλλου, οι ηττημένοι παίζουν για την 3η θέση και οι νικητές για τον τίτλο. Οι ομάδες για τη διεκδίκηση του τίτλου είναι Όλυμπος, ΟΦΑΜ, Ολυμπιάδα και ΜΑΓΙΑ. Όλα αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα αφού το Τουρνουά έγινε για να μαζευτούν χρήματα και να δοθούν στο «Χαμόγελο του παιδιού», θα πρέπει λοιπόν αυτές τις τελευταίες μέρες, αλλά και στο ΕΑΚ ο καθένας μας να πάρει συμβολικά έστω μια πρόσκληση των 2€ για να βοηθήσει την προσπάθεια. Τέλος οι παλαίμαχοι δεν ξεχνούν έναν άνθρωπο με τεράστια προσφορά στη νεολαία και στο ποδόσφαιρο, τον αείμνηστο καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή (διετέλεσε και πρόεδρος του Συλλόγου Προπονητών) Πέτρο Δημάκο που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, τον οποίο θα τιμήσουν.   
Το πρόγραμμα του διημέρου 9 & 10 Απριλίου 2016
 
Σάββατο 9/4:
16.00- 16.50:  ΟΛΥΜΠΟΣ   - ΜΑΓΙΑ 
17.00- 17.50: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ - ΟΦΑΜ
18.00 - 18.50: Ηττημένος Α΄- Ηττημένος Β΄
 
Κυριακή 10/4:
10.30- 11.20: ΦΑΙΑΚΕΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ 
11.30- 12.20: ΑΡΗΣ - ΚΡΟΝΟΣ
12.30- 13.20: ΛΕΥΚΙΜΜΗ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ
13.30- 14.00: ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 
14.00- 14.50: ΤΕΛΙΚΟΣ 
15.00  ΑΠΟΝΟΜΕΣ (Θα παραβρίσκεται ο Γ.Γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός.