Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκρίθηκε "πανηγυρικά" από το ΚΑΣ, ο Κανονισμός της πόλης

Δήμος Κερκύρας
05 Απριλίου 2016 / 21:33

ΑΘΗΝΑ. "Πέρασε" ομόφωνα και μετ΄ επαίνων το Σχέδιο Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας της παλιάς πόλης της Κέρκυρας από τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου την Τρίτη", ανακοίνωσε προφανώς ικανοποιημένος ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ν. Αναστασόπουλος, μιλώντας το βράδυ στο enimerosi.com.

Έτσι η Κέρκυρα είναι η πρώτη ελληνική πόλη με ιστορικό Κέντρο, που έχει εγκεκριμένο Κανονισμό αστικής λειτουργίας, γεγονός που θα επιτρέψει στη δημοτική Αρχή και κάθε άλλον εμπλεκόμενο θεσμό και φορέα να συμβάλουν στην καλύτερη, δυνατή εικόνα του.
Σημειώνεται ότι η υποχρέωση της σύνταξης τέτοιου σχεδίου βαρύνει κάθε πόλη με ιστορικό Κέντρο και δεν απορρέει ως υποχρέωση από την συμπερίληψη της Κέρκυρας στις πόλεις - μνημεία της σχετικής λίστας της Unesco.
Πάντως το άλλο επίδικο θέμα της αποπεράτωσης της Ε. Βουλγάρεως - Γ. Θεοτόκη, ιδιαιτέρως του τμήματος του δρόμου όπου τα απομεινάρια των θεμελίων της Πόρτα Ρεάλε, που βεβαίως δεν ήταν καν εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του ΚΑΣ, δεν θίχθηκε ούτε παρεμπιπτόντως ή σε κάποιο διάλειμα της συνεδρίασης. Η διευθέτηση του ζητήματος, που έχει ανακύψει ύστερα από την εξώδική διαμαρτυρία επτά συμπολιτών στην επιβλέπουσα αρχαιολογική Υπηρεσία, βρίσκεται όπως είναι γνωστό, στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού, Α. Μπαλτά.