Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητούν συνάντηση με τον Α. Τσίπρα

Επίσκεψη Τσίπρα
12 Σεπτεμβρίου 2017 / 11:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δια ζώσης ζητούν επαφή με τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Τουρισμού, οι εργαζόμενοι στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού, ώστε να τους εκθέσουν τις πραγματικές συνθήκες εργασίας τους

Η επιστολή του Συνδέσμου Ξενοδοϋπαλλήλων Κέρκυρας προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αναφέρει:

«Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας είναι η μεγαλύτερη εργατική οργάνωση της Κέρκυρας και μέλη του είναι η συντριπτική  πλειοψηφία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του νησιού.

Η Κέρκυρα έχει χαρακτηριστεί από πρώην υπουργό τουρισμού ως η ‘’ναυαρχίδα ‘’ του ελληνικού τουρισμού. Εμείς την ονομάζουμε εργασιακή ‘’γαλέρα’’. Στα τουριστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης λιώνουν καθημερινά οι κερκυραίοι ξενοδοχοϋπάλληλοι .

Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε απόλυτα τις άθλιες συνθήκες εργασίας που βιώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας , όπως και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι όλης της χώρας με σοβαρές αρνητικές συνέπειες , τόσο για τους ίδιους, όσο και για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους τουρίστες. Γνωρίζουμε επίσης απόλυτα την πολιτική σας γραμμή και τις πολιτικές επιλογές σας, οι οποίες μετά από δύο μνημόνια, είναι πλέον διαυγείς .

Επειδή όμως σ αυτή την χώρα βρέθηκε υπουργός προηγούμενης κυβέρνησης να δηλώνει ότι δεν διάβασε το μνημόνιο που  ψήφισε , δεν θα θέλαμε  και σεις να μας πείτε στο μέλλον ότι δεν γνωρίζατε τι γίνονταν στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας.

Για το λόγο αυτό και με την ευκαιρία της παρουσίας σας στην Κέρκυρα την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, ζητάμε από εσάς συνάντηση ώστε να σας εκθέσουμε τις συνθήκες κάτω απ τις οποίες εργάζονται οι Κερκυραίοι ξενοδοχοϋπάλληλοι, ποιες συνέπειες έχουν οι συνθήκες δουλειάς  στην ζωή αυτών που με την εργασία τους παράγουν το οικονομικό αποτέλεσμα στα ξενοδοχεία και ποια η ανεπανόρθωτη ζημιά στην τουριστική οικονομία απ τις άθλιες συνθήκες εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων».