Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τη Δευτέρα 18/9 τα ασφαλιστικά για τον Ερημίτη

Ερημίτης
12 Σεπτεμβρίου 2017 / 07:44
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη διακοπή κάθε δραστηριότητας στον Ερημίτη για την τρέχουσα εβδομάδα και μέχρι την εκδίκαση της αίτησης λήψης ασφαλιστικών μέτρων, αποφάσισε το Δικαστήριο (Ειρηνοδικείο) που συζήτησε το αίτημα του Δήμου για την έκδοση προσωρινής διαταγής την περασμένη Παρασκευή (8/9).

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή τα όποια συνεργεία συγκροτήθηκαν από την NCH Capital για τη διενέργεια εδαφολογικών ερευνών και μετρήσεων σε θάλασσα και στεριά ως προαπαιτούμενο των κατασκευαστικών ενεργειών, θα πρέπει να σταματήσουν. Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή απαγορεύεται στην Εταιρεία «κάθε πράξη και επέμβαση με μηχανικά μέσα επί των εδαφικών λωρίδων που περιγράφονται στην αίτηση και καταλαμβάνουν τα επίδικα μονοπάτια μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης και υπό τον όρο της συζήτησης αυτής».

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 το πρωί. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας πάντως θεωρούν ότι το νομικό τους οπλοστάσιο για την υλοποίηση των όσων προέρχονται από την πράξη παραχώρησης είναι ισχυρό κι έτσι περιμένουν με ανυπομονησία την εκδίκαση των ασφαλιστικών, την προσεχή Δευτέρα (18/9).

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.