Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θαλαμηγός κάηκε & βυθίστηκε στα βόρεια νερά της Ζακύνθου

Ζάκυνθος
09 Σεπτεμβρίου 2017 / 18:58

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Καλά στην υγεία τους παρά τη λαχτάρα που πήραν, είναι οι επτά επιβαίνοντες στη θαλαμηγό «ΚΟΙ» σημαίας Cook Islands.

Το Λιμεναρχείο Ζακύνθου ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς και εγκατάλειψης της θαλαμηγού από τους  επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες  στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κεφαλλονιάς και  Ζακύνθου.
 
Άμεσα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού απέπλευσε για την περιοχή, καθώς και το επιβατηγό σκάφος «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» Ν.Ζ. 355 με επιβαίνων στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ απέπλευσαν επίσης για παροχή συνδρομής τρία επιβατηγά σκάφη.
Το «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» εντόπισε το  «ΚΟΙ»  και περισυνέλεξε με ασφάλεια τους επτά επιβαίνοντες του, τους οποίους και αποβίβασε με ασφάλεια στο λιμένα Αγίου Νικολάου Βολίμων.
Οι επτά αλλοδαποί παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και περιπολικό όχημα του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, απ' όπου εξήλθαν.
Στην περιοχή κατέπλευσε Πυροσβεστικό Πλοιάριο το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Πάτρας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
 
Η θαλαμηγός βυθίστηκε και στη περιοχή, με μέριμνα της εταιρείας πρακτόρευσης του σκάφους, έσπευσε το ρυμουλκό «ΕΡΜΗΣ» Ν.Π.11415 με αντιρρυπαντικό εξοπλισμό για αποτροπή ενδεχόμενης ρύπανσης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκε σε ετοιμότητα προσωπικό και υλικά μέσα για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.