Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεκτάριος για Βούτση: Ταλιμπάν είσαι και φαίνεσαι!

Νεκτάριος
11 Αυγούστου 2017 / 20:45

Ανταπέδωσε τον χαρακτηρισμό στον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, χωρίς να τον κατονομάσει, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος, στο κήρυγμά του την Παρασκευή το πρωί, στη λιτανεία τ΄ Αγιού!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος μετά τη δέηση προς τον Άγιο, στο κήρυγμά του ανέφερε ότι μετά από χρόνια εφαρμογής των μεγάλων εξαγγελιών της παγκοσμιοποιήσεως, σήμερα γευόμαστε τα αποτελέσματα όλων αυτών των αποφάσεων. Ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε αναστάτωση. Και δεν φθάνει μονάχα αυτό, αλλά ακούμε με λύπη από κυβερνητικά χείλη να χαρακτηρίζονται αυτοί που αγωνιούν για την πατρίδα μας ως “ταλιμπάν”. Εμείς επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό αυτόν, σε εκείνον που τον ξεστόμισε, χωρίς να το σκεφθεί προηγουμένως. Ταλιμπάν είναι άλλοι. Είναι αυτοί που έρχονται και διαταράσσουν την πατρίδα μας και την Χριστιανική Ευρώπη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δίδει την αγάπη, αγκαλιάζει και διακονεί  ακόμα και τους εχθρούς Της, τα παραδείγματα είναι πρόσφατα. 
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης, στις θρησκευτικές τελετές και τη λιτανεία παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ατλάντας κ. Αλέξιος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο Επίσκοπος Σέργιος εκ Ρωσίας και ο επιχώριος  Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.