Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανατίναξαν και δεύτερο ΑΤΜ στο Τσιλιβί

ΗΜΕΡΑ
31 Ιουλίου 2017 / 10:46

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Με την ίδια μεθοδολογία έδρασαν για δευτερη φορά μέσα σε 15 περίπου ημέρες οι επίδοξοι δράστες της ανατίναξης ενός ακόμη ΑΤΜ σε κεντρικό δρόμο του Τσιλιβί.

Λίγες ημέρες μετά το απρόσμενο και συνάμα απροσδόκητο ξύπνημα που επεφύλαξε στους κάτοικους και τουρίστες της ίδια περιοχής, το σκηνικό επαναλήφτηκε και σήμερα (31.07.2017) το ξημέρωμα στο Τσιλιβί κάνοντάς τους να σηκωθούν άρον – άρον από τα κρεβάτια τους μη γνωρίζοντας τι είχε συμβεί.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, γύρω στις 5 πμ άγνωστοι τοποθέτησαν μεγάλη ποσότητα δυναμίτη, αφού σε πρώτη φάση αποκλείεται η χρήση εκρηκτικού μηχανισμού μιας δεν βρέθηκαν υπολείμματα που να συνηγορούν σε κάτι τέτοιο, με σκοπό να αποσπάσουν τα χρήματα που υπήρχαν στο μηχάνημα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς και να προκαλέσει σοβαρότατες υλικές ζημιές.
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε μεταλλικά τμήματα του ΑΤΜ εκσφενδονιστήκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ενώ από το ωστικό κύμα καταστράφηκε η τζαμένια πρόσοψη μήκους πολλών μέτρων, σε επιχείρηση που βρισκόταν σε λίγα μέτρα απόσταση.