Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λόγω κανονιστικών κενών αναβλήθηκε η «Λευκή Νύχτα»

Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας
28 Ιουλίου 2017 / 10:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναγκάστηκαν να αναστείλουν τον εμπορικό βραχίονα των εκδηλώσεών τους, οι έμποροι. Θα επιμείνουν στον πολιτιστικό, καλλιτεχνικό, έτσι όπως αρχικώς είχε ανακοινωθεί.

Έτσι το απόγευμα της Πέμπτης απέστειλε ανακοίνωση ότι «αναβάλλει την λειτουργία των καταστημάτων την Πέμπτη 27/7/2017 από τις 10,00 μ.μ. έως τις 24,00 μ.μ. που σκοπό είχε την προβολή και  την αύξηση του τζίρου που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι μικρές επιχειρήσεις καθώς και  την διατήρηση του εργατικού δυναμικού μας».
Ο λόγος της απόφασής τους αυτής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου, Κώστα Μουζακίτη, αποδίδεται στην αντιπαράθεση με τον σύλλογο Ιδιωτικών υπαλλήλων, που αποκάλυψε κανονιστικά, εργασιακά κενά στην πρόβλεψη μιας τέτοιας δραστηριότητας. «Πρόκειται για πλευρές των κανονιστικών αποφάσεων, που η εφαρμογή τους θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα σε μαγαζιά και επιχειρήσεις της πόλης και της υπαίθρου. Κι έτσι αποφασίσαμε να ξαναδούμε κάθε λεπτομέρεια πριν επανέλθουμε. Χάνεται όμως έτσι η δυνατότητα καλύτερης εκμετάλλευσης αυτών των δυο εβδομάδων, της τελευταίας του Ιουλίου και της πρώτης του Αυγούστου, που θεωρούνται οι πιο δυνατές εμπορικά ολόκληρου του χρόνου»!
Σημειωτέον ότι ο Εμπορικός σύλλογος είχε στείλει δέκα χιλ. διαφημιστικά σε 45 ξενοδοχεία, αναμένοντας τη διεύρυνση της παραμονής δεκάδων χιλ. επισκεπτών στην πόλη, την Πέμπτη, που έτσι κι αλλιώς έχει καθιερωθεί ως μέρα για ψώνια.

Διαμαρτυρία των σωματείων

Σε απάντηση στη στάση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιούλη, μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Πανκερκυραϊκού Συνδέσμου Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων και άλλοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργάκη και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Ύστερα από ενέργειες και την πίεση που άσκησε ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας αναγκάστηκε να τραπεί σε άτακτη υποχώρηση και να ακυρώσει, λίγο πριν την έναρξή της, τη "λευκή νύχτα" που εδώ και μέρες οργανώνει.
Η απόφαση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας να διοργανώσει "λευκή νύχτα", να συμβάλλει  δηλαδή στην περαιτέρω απελευθέρωση του ωραρίου, όπως κάνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες ντόπιοι και ξένοι (π.χ. Lidl), δείχνει την αντίληψή της και την πλευρά, που έχει επιλέξει να υπηρετεί, που δεν είναι άλλη από εκείνη των εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος των εργαζόμενων και των μικροκαταστηματαρχών».