Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώνεται το Corfu Jazz Festival στον Κήπο του Λαού

Κήπος του Λαού
28 Ιουλίου 2017 / 10:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα μεγάλο πάρτι αυτοσχεδιασμού με ένα All Star Jam Session, θα στηθεί απόψε, ως επιστέγασμα της εντυπωσιακής αυτής διοργάνωσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την τελευταία ημέρα του Corfu Jazz Festival όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην ρετρό τζαζ που θα παίξει ο Γιώργος Κοντραφούρης αποδίδοντας στο είδος μια σύγχρονη άποψη από το τρίο του δεξιοτέχνη του hammond. Τις ξεχωριστές αυτές τζαζ μελωδίες θα έχουμε την δυνατότητα να ακούσουμε στον Κήπο του Λαού (Art Cafe)στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο. Ο Γιώργος Κοντραφούρης που συμμετείχε και σε προηγούμενες συναυλίες του Corfu Jazz Festival, έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς. Είναι λέκτορας στο τμήμα Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου διδάσκει τζαζ πιάνο/ όργανο και Ακουστική αγωγή.

Στην συνέχεια (21:45) στον ίδιο χώρο θα μπορεί κάνεις να δει το Jonathan Kreisberg trio, με τον ίδιο στην κιθάρα μιας και θεωρείται ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς ανθρώπους της τζαζ. Οι σπουδές του είναι πραγματικά εντυπωσιακές, όσο βέβαια και η Ακαδημαϊκή του καριέρα. Έχει ηχογραφήσει οκτώ CDs και έχει συμμετάσχει στις μεγαλύτερες συναυλίες του χώρου. Στο μπάσο θα τον συνοδεύει ο Phil Donkin, ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους μπασίστες της γενιάς του, ο οποίος μετρά περισσότερες από 50 ηχογραφήσεις. Το τρίο ολοκληρώνεται με τον Stranahan Colin στα ντραμς. 

Ο Stranahan Colin διδάσκει στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Aarhus και στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου. Επιπλέον, παραδιδεί και ιδιαίτερα μαθήματα master drum στο Oberlin College, στο Conservatory της Νέας Αγγλίας, στο Διεθνές Συνέδριο Τζαζ στην Ταϊλάνδη και στο Φεστιβάλ Jazz Esplanade της Σιγκαπούρης.
Στην ολοκλήρωση του φεστιβάλ, θα στηθεί ένα μεγάλο πάρτι αυτοσχεδιασμού με ένα All Star Jam Session, ως επιστέγασμα της εντυπωσιακής αυτής διοργάνωσης.