Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Θερινό σχολείο Ευρωπαϊκού Δικαίου των επιχειρήσεων

Νομική Σχολή Αθηνών
22 Ιουλίου 2017 / 11:13

Ομιλία πρώην πρόεδρου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βασίλειου Σκουρή

Θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, από τη Δευτέρα 24 έως την Παρασκευή 28 Ιουλίου, το «Θερινό Σχολείο Ευρωπαϊκού Δικαίου των Επιχειρήσεων» υπό τη συνδιοργάνωση του Ερευνητικού Συλλόγου Αποφοίτων ΠΜΣ Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών (ELMAA), του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) της Θεσσαλονίκης και του ΕΝΟΠΟΤΕΜ του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας.

Διδάσκοντες θα είναι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Βασίλειος Σκουρής, καθηγητές από πανεπιστήμια της Ευρώπης, νυν και πρώην δικαστές και υπάλληλοι του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και δικηγόροι, εταίροι γνωστών δικηγορικών εταιριών της Αθήνας. Συμμετέχοντες θα είναι νέοι δικηγόροι από την Κέρκυρα και την υπόλοιπη Ελλάδα.
 
Η Τελετή Έναρξης είναι ανοιχτή στο κοινό. Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, ώρα 20:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας στο Δικαστικό Μέγαρο (1ος όροφος). Κατά τη διάρκεια της τελετής θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, πρώην προέδρου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Βασίλειου Σκουρή με θέμα
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως κοινότητα αξιών».
 
Υποστηρικτές και χορηγοί της διοργάνωσης είναι, από την Κέρκυρα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας και ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας, και, από την υπόλοιπη Ελλάδα, οι εταιρείες «Voltalia Greece Α.Ε.», «Φυσικό Αέριο Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε.», «Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ Α.Ε.», «ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε.» και η δικηγορική εταιρεία «Ποταμίτης Βεκρής».