Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπαίνει μπρος η έξωση της επιχείρησης από το νησί του Βίδου

Βίδο
19 Ιουλίου 2017 / 11:39
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Δήμος θα διεκδικήσει το ακίνητο αφού έχει λήξει το μισθωτήριο, ενώ το ρεύμα ανέκαθεν πληρωνόταν από το Δήμο Κέρκυρας!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σήμερα αποφασίζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου για την άσκηση ένδικων μέσων προκειμένουν να ελευθερωθεί το ακίνητο στη νησίδα του Βίδου, ενώ η επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς μισθωτήριο συμβόλαιο, αφού αυτό έχει λήξει από 31 Μαΐου 2017. Όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Η. Παντελιός, ο επιχειρηματίας έχει παραλάβει το έγγραφο που τον καλεί να παραδώσει το μίσθιο (το ακίνητο) από 20/6/2017 και δεν έχει ανταποκριθεί.

Το θέμα συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώς "έγκριση μίσθωσης του καταστήματος στο Βίδο". Προηγουμένως είχε διευκρινιστεί ότι το Σώμα κλήθηκε να αποφασίσει καταρχήν για την πρόθεση του Δήμου να εκμισθώσει το ακίνητο, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την προκήρυξη δημοπρασίας. Όπως ήταν αναμενόμενο ωστόσο, μέχρι να φθάσει στην ψηφοφορία, η συζήτηση έλαβε μεγάλες διαστάσεις και έγινε αφορμή για αντιπαραθέσεις.

Σχετικά με την ελευθέρωση του ακινήτου, η Φανή Τσιμπούλη από την παράταξη της Μερόπης Υδραίου πρότεινε να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του και να σφραγιστεί. Υπερθεματίζοντας στην πρόταση αυτή, ο Χάρης Μάστορας της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ενημέρωσε το Σώμα, ότι με βάση όσα ο ίδιος γνωρίζει, η επιχείρηση αυτή τη στιγμή στερείται τριών νόμιμων προϋποθέσεων: Δεν έχει μισθωτήριο συμβόλαιο, δεν έχει επικαιροποιημένη άδεια κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, ούτε επαρκή πιστοποιητικά πυρασφάλειας.

Τσάμπα καίει η λάμπα

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήρθε στο φως, ότι ο εστιάτορας που βρισκόταν μέχρι σήμερα στο Βίδο με το συμβόλαιο του 2005, ουδέποτε είχε πληρώσει ρεύμα, διότι η παροχή είναι στο όνομα του Δήμου Κέρκυρας! Αυτό το καθεστώς συνεχίζεται μεχρι σήμερα, γεγονός που επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις, τις οποίες ο Δήμος ανακαλύπτει σταδιακά.

Η τοποθέτηση του αντδημάρχου Γιώργου Καρύδη ήταν ότι η έξωση με τη χρήση ένδικων μέσων θα είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία, εκτιμώντας ότι η ανάκληση της άδειας είναι πιο αποτελεσματικός τρόπος απελευθέρωσης και μετάβασης στη δημοπρασία - με την προϋπόθεση να τακτοποιηθεί το ζήτημα της παροχής ρεύματος. 


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.