Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Tο τελευταίο αντίο στον Αριστείδη Μουζακίτη

Άρης Μουζακίτης
18 Ιουλίου 2017 / 12:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη στις 6 μμ κηδεύεται στον ιερό ναό Υ.Θ Ελεουσας Ποταμού, ο πυροσβέστης Αριστείδης Μουζακίτης, που έπεσε ηρωικά την ώρα του καθήκοντος.

Παράκληση από την οικογένεια του εκλιπόντος, αντί στεφάνου. τα χρήματα να διατεθούν στο εργαστήρι «Μέλισσα».
Συγκίνηση προκάλεσε σε όλη την Ελλάδα ο θάνατος του Κερκυραίου πυροσβέστη. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τηλεφωνικώς θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του  Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος έχασε την ζωή του «εκτελώντας με σθένος και αυταπάρνηση την αποστολή του».
Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Με ανάρτησή του στο πρωθυπουργικό λογαριασμό στο twitter, ο πρωθυπουργός σημειώνει: «Συλλυπητήρια στους οικείους του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Α. Μουζακίτη που έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος στην Κόρινθο».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και η πολιτική ηγεσία εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους και τονίζουν: «Η αυταπάρνηση με την οποία υπηρέτησε το κοινωνικό σύνολο αποτελεί λαμπρό παράδειγμα, το οποίο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους οικείους και το Πυροσβεστικό Σώμα, ως φόρο τιμής στη μνήμη ενός ανθρώπου που τίμησε την κοινωνική του αποστολή».
                 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειου  Καπέλιου για τον θάνατο του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Μουζακίτη Αριστείδη.
Εκπροσωπώντας σύσσωμη την πυροσβεστική οικογένεια, θέλω να αποτίσω φόρο τιμής, σε έναν νεαρό και σπουδαίο συνάδελφο, τον Δόκιμο Ανθυποπυραγό (21009) Μουζακίτη Αριστείδη, που απροσδόκητα έφυγε σαν ήρωας από κοντά μας, πιστός στο καθήκον και στην υπηρεσιακή συνέπεια.
Ένας νέος άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην κοινωνική προσφορά και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο.
Αιωνία του η μνήμη.


Πενθεί η Κέρκυρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΑΟΚ
μετά την είδησης της τραγικής απώλειας του Δόκιμου Ανθυποπυραγού και παλιού αθλητή του Ομίλου Αριστείδη Μουζακίτη, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και να καταθέσει στεφάνι.

Η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, που έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη εν ώρα καθήκοντος, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς

Το συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Παυλίδη:  Εκφράζω τη θλίψη μου για την τραγική απώλεια του 33χρονου Κερκυραίου πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη, που κατέληξε τη Δευτέρα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας όπου παρέμενε νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έπειτα από τον βαρύ τραυματισμό που υπέστη κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Ο δόκιμος ανθυποπυραγός τραυματίστηκε σοβαρά την περασμένη Πέμπτη στη διάρκεια πυρόσβεσης στο Ζευγολατιό Κορινθίας, όταν ανετράπη η καρότσα του τρακτέρ με το οποίο επιχειρήθηκε η προσέγγιση δύσβατου σημείου της φλεγόμενης περιοχής, καταπλακώνοντάς τον.
Με συνεχή, άοκνη προσπάθεια και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς, οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος θέτουν διαρκώς σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα στην προσπάθειά τους να υπηρετήσουν την υπηρεσία τους και τους πολίτες υπό αντίξοες συνθήκες.
Μεταφέρω στην οικογένεια του εκλιπόντος και στο πυροσβεστικό σώμα τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου, αναγνωρίζοντας και τιμώντας την προσφορά ενός ακόμη νέου ανθρώπου που έδωσε τη ζωή του κατά την τέλεση του καθήκοντος.
Ας είναι αιώνια η μνήμη του.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Κέρκυρας

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την τραγική απώλεια του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά το σοβαρό τραυματισμό του κατά την επιχείρηση για την κατάσβεση πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.
Η αυταπάρνηση του νεαρού πυροσβέστη κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και η θυσία του καταδεικνύουν τις εξαιρετικά δύσκολες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.
Τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη.

To KKE

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πυροσβέστη, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην προσπάθειά του για την κατάσβεση πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.
Το τραγικό γεγονός επιβεβαιώνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα.
Για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ τονίζει την αναγκαιότητα, τώρα, για έκτακτη, πρόσθετη, χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το προσωπικό ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο. 
 
Η ΝΟΔΕ Κέρκυρας

Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Κέρκυρας εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συνάδελφους του κερκυραίου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη που άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή στο 251 ΓΝΑ. Ο 33χρονος τραυματίστηκε σοβαρά την περασμένη Πέμπτη σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.
Η πολιτεία οφείλει να διερευνήσει τα αίτια του τραγικού γεγονότος και σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίσει την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που θα διασφαλίζει την ασφαλή και επιτυχημένη, προς χάρη του κοινωνικού συνόλου, εκτέλεση των καθηκόντων της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η Χρυσή Αυγή

«Ως Χρυσή Αυγή Κέρκυρας εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος και κυρίως στην οικογένεια του 33χρονου κερκυραίου δόκιμου Ανθυποπυραγού ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, που έχασε σήμερον τη μάχη για τη ζωή, μετά σοβαρό τραυματισμό του εν ώρα καθήκοντος κατάσβεσης πυρκαγιάς σε δασική περιοχή στο Ζευγολατιό Κορινθίας».
 

Ο Τρίτων Αμαρουσίου
 
Την Τετάρτη 19/7/2017 δεν θα γίνει προπόνηση. Όλοι θα παραστούμε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μαρούσι, όπου θα ψαλεί τρισάγιο στη μνήμη του αθλητή του ομίλου μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ.