Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πλώρη» για διεθνές κέντρο Κωπηλασίας

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
17 Ιουλίου 2017 / 10:05

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Μεγάλο «στοίχημα» τόσο για τα Γιάννενα ως πόλη όσο και για τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων είναι να μετατραπεί και πάλι η πρωτεύουσα της Ηπείρου σε διεθνές κωπηλατικό κέντρο, φιλοξενώντας διεθνείς διοργανώσεις του αθλήματος, αλλά και ξένες αποστολές που θα προπονούνται στα νερά της Παμβώτιδας, έναν από τους καλύτερους φυσικούς στίβους Κωπηλασίας σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.

Η υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού σχεδίου έχει ήδη ξεκινήσει χάρη στη αγαστή συνεργασία του Ν.Ο.Ι. με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ) και με την έμπρακτη στήριξη του δήμου Ιωαννιτών. Ως αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στα Γιάννενα και προπονείται εντατικά στα νερά της λίμνης αποστολή της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας του Καναδά αποτελούμενη από αθλητές κάτω των 23 ετών, η οποία στη συνέχεια θα μεταβεί στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας προκειμένου τα πληρώματά της να  αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων.
Ο Ν.Ο.Ι. και η ΕΚΟΦΝΣ κατέβαλλαν, με αρωγό τον δήμο, κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή άφιξη, προσαρμογή και διαμονή της 28μελούς Καναδικής αποστολής στα Γιάννενα, με την προσδοκία ότι θα δημιουργηθεί έτσι ένα καλό προηγούμενο, το οποίο θα οδηγήσει κι άλλες χώρες με κωπηλατική δραστηριότητα να επιλέξουν την Παμβώτιδα για τις προπονήσεις των εθνικών ομάδων τους.
Μια πρώτη «ψήφο εμπιστοσύνης» έδωσε πάντως η καναδική αποστολή, με τον επικεφαλής Άνταμ Πάρφιτ να εκφράζει τις ευχαριστίες του για την υποδοχή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα λεμβαρχείο του ΕΑΝΚΙ. «Έίναι μία πολύ ευχάριστη εμπειρία για μας, τόσο η διαμονή μας στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, όσο και οι προπονήσεις της ομάδας μας στον κωπηλατικό στίβο της λίμνης», σημείωσε, προσθέτοντας πως αποφάσισαν να έρθουν στα Γιάννενα για προπονήσεις μετά από προτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας.
Την αποστολή καλωσόρισε εκ μέρους του δήμου, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Στέφανος Ζέρβας, ο οποίος αναφέρθηκε στους μακρόχρονους δεσμούς φιλίας που συνδέουν τα Γιάννενα με τον Καναδά, αλλά και στους πολλούς Ηπειρώτες που ζουν στην Αμερικανική χώρα, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην κ. Αθηνά Μαγδαληνός, στέλεχος της Καναδικής Πρεσβείας που παραβρέθηκε στην συνέντευξη τύπου. Ο κ. Ζέρβας ευχήθηκε στην αποστολή να έχει μια ευχάριστη διαμονή στην πόλη μας και καλές προπονήσεις στην Παμβώτιδα και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα και τουριστικό υλικό.
Τέλος, εκ μέρους του Ν.Ο.Ι. η Εβελίνα Ασπιώτη, εξέφρασε την ικανοποίηση της διοίκησης του ομίλου για την επιλογή της Καναδικής Εθνικής Ομάδας να προπονηθεί στον μοναδικό, όπως τον χαρακτήρισε, φυσικό στίβο της Παμβώτιδας. Όπως σημείωσε με έμφαση, «επιδιώκουμε να έρθουν στα Γιάννενα, για προπονήσεις και κοινόβια, ομάδες κι από άλλες χώρες του εξωτερικού. Αυτό είναι ένα στοίχημα που νομίζω ότι μπορούμε να το κερδίσουμε. Ειδικά μετά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του 2019 θα είναι καλό για όλη την περιοχή να γίνουν τα Γιάννενα ένας διεθνής κωπηλατικός προορισμός».