Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμαρχος Κέρκυρας: Εύκολη η κριτική απ΄την κερκίδα!

Δήμαρχος Κέρκυρας
12 Ιουλίου 2017 / 10:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ατμόσφαιρα έντασης εξελίχθηκε η συνάντηση της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας, τη Δευτέρα το βράδυ.

Κλήθηκε από τον επικεφαλής, δήμαρχο, Κ. Νικολούζο, με αφορμή την εικόνα που παρουσιάστηκε κατά την τελευταία πρόσκληση για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν διαπιστώθηκε έλλειψη απαρτίας λόγω του πλήθους των απουσιών και μετατράπηκε έτσι η συνεδρίαση σε ενημέρωση για την υπόθεση της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας.

Ήταν τέτοια η ένταση στην συνάντηση, που έφτασε ο δήμαρχος να θέσει στη διάθεση των μελών της, την παραίτησή του εάν η αποχή από τις υποχρεώσεις τους, κάποιων εκ των αξιωματούχων της δημοτικής Αρχής, αποδοθεί εντέλει στον ίδιο και τη διοίκησή του.
Ο ίδιος μίλησε αυστηρά, αναφερόμενος σε όσους έχουν συνηθίσει να κάνουν κριτική από την κερκίδα και τους διαδρόμους (sic) αλλά δεν διακρίνονται το ίδιο για την εργατικότητά τους και την συνέπεια που είναι υποχρεωμένη η Αρχή να επιδεικνύει απέναντι στους εκλογείς και δημότες της Κέρκυρας!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, κατά την συνάντηση εκφράστηκαν παράπονα για τις σχέσεις ανάμεσα στον δήμαρχο και στελέχη της δημοτικής Αρχής που πιστεύουν ότι παραγκωνίζονται ενώ η κριτική περιέλαβε και τα ταξίδια του Νικολούζου, που θεωρήθηκαν πολλά, αναβιώνοντας έτσι το κλίμα που αντιμετώπιζε πριν από δυο και πλέον δεκαετίες με τις ίδιες αναφορές, ο τότε δήμαρχος Κερκυραίων, Χρ. Σαρλής.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, και πάντως παρούσες στην συνάντηση, η συζήτηση σ' αυτήν την έκταση κι αυτούς τους τόνους μπορεί και να συνέβαλε, αν όχι στην αντιμετώπιση των αιτιών που προκάλεσαν την ένταση, τουλάχιστον στην εκτόνωση προς στιγμήν των παθών, εκτίμηση που ελπίζεται ότι θα αλλάξει την εικόνα της δημοτικής πλειοψηφίας τόσο κατά την άσκηση της διοίκησης όσο και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αυτά βεβαίως μένει ν' αποδειχθούν τις προσεχείς ημέρες και ώρες.