Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξιχνίαση κλοπών κοσμημάτων και μεγάλων χρηματικών ποσών

Εξιχνίαση κλοπών
20 Ιουνίου 2017 / 15:39

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τριών υπηκόων Αλβανίας για δύο υποθέσεις κλοπών καθώς μία απόπειρα, σε κατοικίες, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Κέρκυρας.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε για το αδίκημα των διακεκριμένων κλοπών αποτυπώνεται η συντονισμένη δράση των τριών αλλοδαπών στην διάρρηξη κατοικιών από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
Συγκεκριμένα αφαίρεσαν από δύο διαφορετικές κατοικίες, το πρωί της Τετάρτης 26 Απριλίου 2017 και του Σαββάτου 10 Ιουνίου, χρυσαφικά συνολικής αξίας 14.000 ευρώ, καθώς και τα χρηματικά ποσά των 3.600 δολαρίων Αμερικής και 800 ευρώ. 
Επιπλέον εμπλέκονται σε μία ακόμη απόπειρα την Παρασκευή 16 Ιουνίου, επίσης κατοικίας, κατά την οποία δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν κάτι.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, την Κυριακή 18 Ιουνίου το βράδυ, διαδοχικά ένας 26χρονος και ένας 35χρονος.
Στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, ένας κόφτης και άλλα αντικείμενα, ενώ κατασχέθηκε και το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε.
Προανάκριση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα διαβιβασθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.