Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εμφύλιος για τα ανοικτού τύπου λεωφορεία

Τουριστικά λεωφορεία
31 Μαΐου 2017 / 11:58

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και γραφείων για το πλήθος των αδειών ανοικτού τύπου λεωφορείων στην Κέρκυρα και ζητούν την άμεση απόσυρσή τους.

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας με επιστολή του εφράζει «την έντονη αγανάκτηση των μελών μας αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των νομίμων λειτουργούντων τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στο νησί μας, για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα ανοιχτού τύπου λεωφορεία με τις ευλογίες φυσικά θεσμικών και πολιτικών μας παραγόντων, δημιουργώντας έτσι αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο αλλά και τον τουρισμό της Κέρκυρας γενικότερα, για τον οποίο όλοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Μας καταργούν
 
Πιο συγκεκριμένα:
Έχουν δοθεί αφειδώς και χωρίς όρια άδειες κυκλοφορίας τέτοιων οχημάτων, για μια ειδικού τύπου διαδρομή και συμπληρωματική των υφιστάμενων δραστηριοτήτων αστικών περιηγήσεων, η οποία ασφαλώς θα΄ πρεπε να λάβει υπόψη και την κυκλοφοριακή κατάσταση σε κάθε πόλη και να λειτουργήσει για τον σκοπό που έγινε και πάντως όχι για να καταργήσει τον κλάδο μας όπως τείνει να γίνει.
 
Πάνω από δεκαπέντε τέτοιες άδειες έχουν δοθεί στο νησί, όταν με τον ίδιο νόμο η Ρόδος π.χ. έχει δύο, η Κως δύο, η Κρήτη σε δύο νομούς έξι που είναι και πολύ μεγαλύτερη, κ.ο.κ.
Εκεί φρόντισαν οι υπεύθυνοι να βάλουν φρένο στην επιχειρηματική απληστία και να προστατέψουν τις πόλεις τους.
 
Με μοναδικό γνώμονα την ανοιχτή οροφή λειτουργούν εις βάρος των 250 και πλέον τουριστικών λεωφορείων του νησιού αλλά και των τουριστικών γραφείων, αφού πρώτα φρόντισαν να βαφτίσουν τις εισόδους των ξενοδοχείων σημεία αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, στη συνέχεια τοποθέτησαν μια καρέκλα και μια ομπρέλα και δημιούργησαν μια ακόμη κερκυραϊκή πρωτοτυπία, τα υπαίθρια τουριστικά γραφεία.

Στο δε λιμάνι, δεν περιορίζονται στο εσωτερικό του γραφείου τους αλλά και εκτός αυτού.
Εδώ ας μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τον Ο.Λ.Κ.Ε. που βιάστηκε να παραχωρήσει αφετηρία και τερματισμό εντός του χώρου του, προσπερνώντας όλες τις άλλες υπηρεσίες. Η κατάσταση έχει ξεφύγει.
 
Ύστερα λοιπόν απ΄ολα αυτά που δικαίως δικαιολογούν την οργή μας ζητάμε:
 
1) Την ΑΜΕΣΗ απόσυρση όλων των αδειών που έχουν δοθεί στο νησί,  πλην το πολύ δύο, όσες δηλαδή θα μπορούσε να αντέξει η κυκλοφοριακή κατάσταση στην πόλη και όσες κατά μέσον όρο υπάρχουν και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, εκεί δηλαδή που οι υπεύθυνοι νοιάστηκαν για την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.
 
2) Την άμεση απόσυρση όλων των υπαίθριων τουριστικών γραφείων, που ανταγωνίζονται τα νόμιμα τουριστικά γραφεία και προσβάλλουν την αισθητική της πόλης της UNESCO.
Ο κλάδος μας, προκειμένου να σταματήσει αυτό το απίστευτο έγκλημα που γίνεται στο νησί, ξεκινά άμεσα σειρά κινητοποιήσεων και δεν θα σταματήσουμε αν δεν ικανοποιηθούν τα απολύτως δίκαια και νόμιμα αιτήματα μας.
 
Στο πλευρό μας συντάσσονται και άλλοι επαγγελματικοί φορείς, που αντιλαμβάνονται αυτή την κατάντια».