Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπουργική Σύνοδος για την Πρωτοβουλία Αδριατικής-Ιονίου

Ιόνιο
11 Μαΐου 2017 / 12:16

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της συμπροεδρίας της EUSAIR με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνδιοργανώνουν το 2ο Φόρουμ της Στρατηγικής της Ε.Ε. για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR), στις 11-12 Μαΐου στα Ιωάννινα.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, οι οποίο συμπροεδρεύουν και στην υπουργική Σύνοδο EUSAIR.
Κεντρικό θέμα του Φόρουμ είναι η «Γαλάζια Ανάπτυξη» και κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα πραγματοποιηθούν θεματικές συζητήσεις για τους τέσσερις πυλώνες της Στρατηγικής και ειδικότερα, η Γαλάζια Ανάπτυξη, οι Μεταφορές και η Ενέργεια, η Ποιότητα του Περιβάλλοντος και ο Βιώσιμος Τουρισμός.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και η Υπουργική Σύνοδος για την Πρωτοβουλία Αδριατικής-Ιονίου υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Γ. Κατρούγκαλου, πολιτική πρωτοβουλία που στοχεύει στην καταγραφή κοινών προβλημάτων των χωρών της περιοχής και στην εξεύρεση κοινών λύσεων για την αντιμετώπιση τους.
Οι οκτώ συνεργαζόμενες χώρες EUSAIR/ΠΑΙ -Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Σερβία- θα εκπροσωπηθούν από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τους Υπουργούς με αρμοδιότητα για τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την Ένωση θα εκπροσωπήσει η Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικών Θεμάτων, αρμόδια για θέματα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της Ε.Ε., κα Lena Andersson Pench.
Το Φόρουμ θα ολοκληρωθεί με την παράδοση της προεδρίας EUSAIR/ΠΑΙ στην Ιταλία από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση.