Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοινό ψήφισμα προς το Υπ.Τουρισμού σχετικά με το ΙΕΚ Τουρισμού στην Κέρκυρα

Τουριστικά επαγγέλματα
20 Φεβρουαρίου 2017 / 14:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η σύνταξη και αποστολή κοινού ψηφίσματος προς το Υπουργείο Τουρισμού σχετικά με το υπαγόμενο σε αυτό ΙΕΚ στην Κέρκυρα, αποφασίστηκε σε συνάντηση που έλαβε χώρα το Σάββατο

παρουσία των δύο βουλευτών Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινής Βάκη και Κωνσταντίνου Παυλίδη, του διευθυντή του ΙΕΚ Τουρισμού Δημήτρη Μπακύρα, της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας Νικολέτας Πανδή, του αντιδημάρχου Τουρισμού Βασίλη Καββαδία και εκπροσώπων τουριστικών και επαγγελματικών φορέων.

Με το κοινό ψήφισμα θα ζητείται η δικαιότερη κατανομή του υπάρχοντος συνολικού αριθμού ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το εκπαιδευτικό έτος 2017-2018, ώστε το ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας να αντιμετωπιστεί ισότιμα με τα ΙΕΚ άλλων περιοχών και ο αριθμός των εισακτέων σπουδαστών συνολικά να ανέλθει στους 125.

Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή (17/2) συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή Κέρκυρας  του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη προς την Υπουργό Τουρισμού, σχετικά με τη δημόσια τουριστική εκπαίδευση στην Κέρκυρα. Η Φ. Βάκη ζήτησε συγκεκριμένα να λειτουργήσουν το εκπαιδευτικό έτος 2017-2018 δύο τμήματα Μαγειρικής Τέχνης με 50 συνολικά σπουδαστές, δύο τμήματα Τεχνικού Τουριστικών Μονάδων με συνολικά 50 σπουδαστές και ένα τμήμα Ζαχαροπλαστικής Τέχνης με 25 σπουδαστές. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αριθμός των εκπαιδευτικών χρειάζεται να ανέλθει στα δέκα άτομα από τα έως τώρα οκτώ και επιπροσθέτως, χρειάζονται δύο διοικητικοί υπάλληλοι, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν και τα απογευματινά τμήματα.

Παράλληλα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο Βουλευτής Κώστας Παυλίδης ανέφερε για το θέμα της Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα: