Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: 667 υποψήφιοι των ΓΕΛ προσήλθαν τελικά στις Πανελλήνιες

Πανελλήνιες
02 Ιουνίου 2023 / 11:10

Χωρίς προβλήματα άνοιξε η αυλαία των εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ - Όσοι απουσίαζαν για λόγους ασθενείας θα μπορούν να λάβουν μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άνοιξε σήμερα το πρωί η αυλαία των εξετάσεων για τους υποψηφίους από τα Γενικά Λύκεια που διεκδικούν μια από τις 68.574 θέσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Οι μαθητές εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ το θέμα που έπεσε αφορούσε στη βία εναντίον των γυναικών και την επίτευξη της ισότητας των φύλων. Παράλληλα, το δεύτερο κείμενο, αφορούσε την αντίληψη για τον νεοφεμινισμό σύμφωνα με την Μπελίντα Κανόν και τον κλασικό φεμινισμό όπως τον εξέφρασε η Σιμόν ντε Μποβουάρ.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελλόπουλος τα θέματα των εξετάσεων λήφθηκαν κανονικά μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο σε όλα τα εξεταστικά κέντρα. «Η διαδικασία κυλάει ομαλά χωρίς προβλήματα σε όλα τα Ιόνια Νησιά».

Στην Περιφερειακή Ενότητα της Κέρκυρας (συμπεριλαμβανομένων και των Παξών) προσήλθαν στα εξεταστικά κέντρα 643 υποψήφιοι από τους συνολικά 704, ενώ στο ειδικό εξεταστικό κέντρο παρόντες ήταν 24 από τους 28 μαθητές.

Επαναληπτικές

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, όσοι μαθητές απουσίαζαν δικαιολογημένα για ιατρικούς λόγους, θα μπορούν να συμμετέχουν στις επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις τον προσεχή Σεπτέμβριο. Στην περίπτωση αυτή οι εξετάσεις διενεργούνται στην Αθήνα.

«Οι μαθητές που απουσίαζαν λόγω ασθένειας θα πρέπει έχουν γνωμάτευση νοσοκομειακού γιατρού για να μπορούν να λάβουν μέρος στις επαναληπτικές», ανέφερε ο ίδιος.

Οι πανελλήνιες για τους υποψηφίους από τα ΓΕΛ συνεχίζονται την Τρίτη 6 Ιουνίου με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, των Μαθηματικών και της Βιολογίας, ενώ αύριο Σάββατο διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ