Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρώτη επίδοση στον κόσμο η Αριάδνη Μήρτσιου

ΣΤΙΒΟΣ
12 Μαΐου 2023 / 16:23
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Έλαμψαν στην Καλαμάτα δυο αθλητές του άλματος επί κοντώ, που ανήκουν στον Κερκυραϊκό και προπονεί ο Μ. Τζήλιος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Έλαμψαν στην Καλαμάτα δυο αθλητές του άλματος επί κοντώ, που ανήκουν στον Κερκυραϊκό και προπονεί ο Μ. Τζήλιος. Δυο νεαρά παιδιά που χωρίς εγκαταστάσεις, χωρίς κλειστό για τις προπονήσεις του χειμώνα, βάζουν τα γυαλιά σε αυτούς που είναι τροχοπέδη στην καριέρα τους, με το σφράγισμα του σταδίου.
Στο 2ο Καλαμάτα Street Pole Vault  αγωνίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 12/5, τα δυο παιδιά που πήγαν στο συγκεκριμένο αγώνα. Η 14χρονη Αριάδνη Μήρτσιου ήταν φανταστική και έκανε τεράστιο ρεκόρ για την κατηγορία της αφού πέρασε τα 4μ. καταρρίπτοντας το δικό της που ήταν 3,85μ. ενώ η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη φέτος στον κόσμο για την κατηγορίας της και 2η επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία Κ16 στην Ελλάδα.
Στον ίδιο αγώνα πήρε μέρος και ο 16χρονος Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος, ακόμα ένα σπουδαίο ταλέντο που προπονεί ο Μάκης Τζήλιος και αυτός ήταν σε πολύ καλή μέρα και σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 4.45μ.
Τεράστιες διακρίσεις για δυο παιδιά που εδώ και καιρό δεν έχουν γήπεδο να προπονηθούν, με τους αρμοδίους να σφυρίζουν αδιάφορα. 


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια