Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία από την «Παλαιά» Φιλαρμονική για την έναρξη του Κερκυραϊκό Πάσχα

Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας
02 Απριλίου 2023 / 10:28
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ιδιαίτερο στοιχείο της συναυλίας είναι η σύμπραξη της μπάντας της “Παλαιάς” με το σύνολο χάλκινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών “METALLON"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο του Λαζάρου (08/04) η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας πραγματοποιεί την καθιερωμένη συναυλία της, με την οποία σηματοδοτεί την έναρξη της κερκυραϊκής πασχαλινής περιόδου. Σε αυτήν πρόκειται να ακουστούν έργα των Schubert, Brahms, Bernstein, Sibelius, Thomas, Bizet, Mascagni, Rozsa και De Haan. Κύριο χαρακτηριστικό της συναυλίας είναι το ότι τα ακροάματά της σχεδόν στο σύνολό τους ακούγονται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, ισορροπώντας όπως πάντα μεταξύ των κλασικών και των πιο σύγχρονων ακουσμάτων τα οποία κάνουν άμεσες ή έμμεσες νύξεις για την πασχαλινή περίοδο.

Ιδιαίτερο στοιχείο της συναυλίας είναι η σύμπραξη της μπάντας της “Παλαιάς” με το σύνολο χάλκινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών “METALLON”, αποτελούμενο από τους: Γιάννη Καραμπέτσο (τρομπέτα), Παναγιώτη Μπαλαμό (τρομπέτα), Κώστα Σίσκο (κόρνο), Κώστα Αυγερινό (τρομπόνι), και Γιώργο Ραράκο (τούμπα). Τα δύο μουσικά σύνολα θα ερμηνεύσουν για πρώτη φoρά στην Κέρκυρα την απαιτητική “Σουίτα”από την περίφημη “Λειτουργία” που συνέθεσε ο L. Bernstein το 1971.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Ώρα έναρξης: 20:30

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.